bir sofrada hem yoğurtlu hemde kuru bir salataya ihtiyaç vardır....yoğurtlu olan salatalar genellikle patatesten yapılır.......sonrada afiyetle yenir.......:))
malzemeler....
- patates
- garnitür(haşlanmış bezelye,havuç)
- kornişon turşu
- 2 kaşık yoğurt yoğurt(üzeri için)
- 3 kaşık mayonez...(2 kaşığı içine 1 kaşığı yoğurda katılacak)
- tuz.zeytinyağı
- patatesler soyulur, tuzlu suda haşlanır...
- ezilir..zeytinyağı eklenir....
- garnitür ya hazır kullanılır yada havuç ve bezelye haşlanır...süsleme için az ayrılır gerisi patatese eklenir......
- 2 kaşık mayonezde patatese eklenerek herhangi bir kalıba bastırılır......
- ters çevirerek üzeri garnitür ve yoğurt -mayonez karışımı ile süslenir.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder