21 Aralık 2007 Cuma

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


sevgili arkadaşım aysele kolaylıklar diliyorum....yorulma sırası onda....
etkinlikleri çok seviyorum...yemediğimi yiyor,yapmadığmı görüyorum...
kereviz hiç yemedim....bu yemekten sonra yemeyide düşünmüyorum....

eğer sevseydim kerevizi tadı harika gelebilirdi....bu kadar besleyici bir sebzeyi sevmediğim için kendime kızıyorum..ne yapayım ankarada fazla tüketilen bir sebze değil....alışmamışım....

biliyorum etkinlik için herkes neredeyse aynı tarifleri yapmışlar..hiç yapmadım dediğim bu tarif benim için ilk.....

onun için buyrun tarife.....soğan moğan yok...siz eklersiniz....

malzemeler..........

  • 1 kilo kereviz
  • 1 portakalın suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • tuz
yapılışı.......
  1. havuç soyulur...yuvarlak doğranır....
  2. zeytin yağında biraz sotelenir....
  3. kerevizler patates kızartması şeklinde doğranarak havuca eklenir...
  4. bir karışımıdan sonra portakalın suyu eklenir....azda su konulur...
  5. tuz ilavesi ile kısık ateşte pişirilir....
NOT:soğan ve kesme şekerde var aslında..ben kullanmadım.....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak