16 Aralık 2007 Pazar

YEŞİL MERCİMEKLİ SARMA


bloglarda görüyordum,,,içim gidiyordu....kalktım yaptım....
normalde soğan kullanmadığım için ,,kıymada olmayınca et değerinde olan mercimekle yapmaya karar verdim....

daha önce yemiştim zaten ....çok güzel bir lezzet veriyor.....içinden dolgun dolgun bir tat çıkıyor....

yaprak sarmasını bilirsiniz....sarmak saatlerinizi alır...ama yerken çerez niyetine yenir biter....
erkekler sarmayı yemekten saymaz...

o kadar uğraşınızın sonu (hani sulu yemek yokmu)dur....
lütfen sarmayı kendiniz için sarın...ve anlayanlar için....eğer eşinize yapıyorsanız onların acısını bol koyun üzerinede salçalı,nar ekşili sos yapın....o zaman kıymetlenir....

veyada bunun değişik bir yaprak olduğunu söyleyin....kara lahana diyin...o zamanda yerler...

TARİFİ...
normal yaptığınız sarma içine birazda az haşlanmış yeşil mercimek ekleyin....bu kadar....

1 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Bende çok görüyordum bloglarda ve yhapmak istiyordum.Fakat bizde sanırım fazla sevilerek yenilmeyeceğini bildiğimden yapamıyorum.Artık bir arkadaşım yapıp bana tattıracak bu gidişle..Sana yakın olsaydım 2-3 tane yerdim..))Afiyetler olsun canım.


Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak