yıllardır hiç şaşmayan bir tarifim...çok kişi bilir yapar..ama herkes kendi bildiği şekilde yapar...
ben çok severim...her zamanda yüzümü ak çıkarmıştır misafire karşı....
pişmişinin fotoğrafını bile çekemedim.....bu sevilen lezzetin işte tarifi....
malzemeler....hamuru için...
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 -2 tatlı kaşığı tuz
- bir paket kuru maya
- un
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı salça
- az zeytinyağı(1 tatlı kaşığı kadar)
- kekik,tuz
- sosis
- salam
- sucuk
- domates
- biber
- zeytin
- kaşar
- hamur için az süt ve şeker ile maya biraz kabartılır..üzerine önce sıvılar eklenir..
- yavaş yavaş un ilavesi ile hamur yoğrulur....mayalanmaya bırakılır...
- mayalanan hamurdan ,el una batırılarak küçük bezeler alınır....(hepsi aynı boyda olsun diye)
- el veya merdane ile açılır...arzuya göre çatalla ordan burdan delinir(şişmesini istemiyorsanız)
- üzerine karıştırılmış sos sürülür..
- sonrada arzu edildiği şekilde doğranmış malzemeler dizilir....en üste kaşar rendesi ile fırına verilir....
- 180-200 derecede pişirilir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder