yıllardır hiç şaşmayan bir tarifim...çok kişi bilir yapar..ama herkes kendi bildiği şekilde yapar...
ben çok severim...her zamanda yüzümü ak çıkarmıştır misafire karşı....
pişmişinin fotoğrafını bile çekemedim.....bu sevilen lezzetin işte tarifi....
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 -2 tatlı kaşığı tuz
- bir paket kuru maya
- un
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı salça
- az zeytinyağı(1 tatlı kaşığı kadar)
- kekik,tuz
- sosis
- salam
- sucuk
- domates
- biber
- zeytin
- kaşar
- hamur için az süt ve şeker ile maya biraz kabartılır..üzerine önce sıvılar eklenir..
- yavaş yavaş un ilavesi ile hamur yoğrulur....mayalanmaya bırakılır...
- mayalanan hamurdan ,el una batırılarak küçük bezeler alınır....(hepsi aynı boyda olsun diye)
- el veya merdane ile açılır...arzuya göre çatalla ordan burdan delinir(şişmesini istemiyorsanız)
- üzerine karıştırılmış sos sürülür..
- sonrada arzu edildiği şekilde doğranmış malzemeler dizilir....en üste kaşar rendesi ile fırına verilir....
- 180-200 derecede pişirilir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder