16 Ocak 2012 Pazartesi

PERDE PİLAVI

perde pilavı

siz bu tarifi okurken ben çook uzaklarda olucam..bi 15-20 gün ara tatile çıkıyorum....siz arkadaşlarımı çok seviyorum.....görüşmek üzere inşallah.........gittiğim yerlerden güzel tarifler bulurum inş....:)))

......................


denemek istediğim tarifleri yavaş yavaş deniyorum......

bu iş ev halkımın çok hoşuna gidiyor:)))))değişik yemekler tadıyorlar.....ama tadı güzelse mutlu oluyolar yok güzel değilse kobay olarak kullanıldıklarını düşünüyorlar:))))

daha önce hiç yapmamama rağmen misafirlerim üzerinde denedim bu tarifi ilk......korkmadım...nedense içimden bir ses güzel olacak merak etme dedi.....ve denedim sonuç gerçekten çok güzeldi...........

öncelikle sunum herkesin gönlünü fethediyor....tadı ikinci planda kalıyor ve oda güzel olunca beğenilenler arasına giriyor....

fotoğraf çok .onun için yazı yazıp ekranı kirletmeyim ben.......yine notlarım olacak tabiki.....

perde pilavı1

göründüğü gibi pilav tam kıvamında olmuştu..bunu tutturmak için özel bir tarifim yok..sadece dualarımı kabul etti Allahım.....:))güzel olsun diye çok dua ettimde:)


perde pilavı2

hamurum kalın olmuştu.kabarma faslını düşünmemiştim.........daha ince açılması gerektiğini yerken anladım......

malzemeler...........
pilav için gerekenler...
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kalçalı but
  • 4 buçuk su bardağı tavuk suyu(haşlanan butlardan)
  • 100 gr. dolmalık fıstık
  • 100 gr kuş üzümü
  • yeteri kadar badem(süslemek için)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz

hamuru için gerekenler...

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • aldığı kadar un

yapılışı................

  • öncelikle butlar tuzlu suda haşlanır....etler iri iri didilir..
  • pirinçler iyice yıkanır....
  • yağda kavrulur.....üzerine tavuk suyu eklenir....
  • tuzu ayarlanır ve tam pişmeden alınır...(az diri olacak şekilde)

perde pilavı3
  • bademler ve fıstıklar az yağda kavrulur.renkleri dönmeye başlayınca alınır...
  • kuş üzümü biraz suda bekletilir....kuş üzümü,fıstık karabiber ve didilmiş tavuklar pilava karıştırılır.......
  • hangi kalıpta yapılacaksa yağlanır ve bademler görünmesini istediğiniz şekilde dizilir....
  • hamur malzemeleri karıştırılır ,yoğrulur.....
  • hamurdan bi küçük parça ayrılır.....en üste sermek için..
perde pilavı4
  • hamur ince bir şekilde açılır......
  • yağlanan kalıba serilir.....içine pilav doldurulur......
  • üzerine ayrılan küçük parça serilir........
  • önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hamur kızarana kadar pişirilir...
  • servis tabağına ters çevrilerek dilim dilim servis edilir..

not.................

  • ben hamurun çıtır çıtır-kıtır kıtır olacağını sanmıştım ama olmadı...yumuşak oldu..aslında çıtır olmasını isterdim....belki yoğurt onu yumuşatıyordur....
  • bademlerle fıstıkları pilavı pişireceğim tencerede kavurdum onları alıp pilavı pişirdim ..
  • pilavı yaparken suyunu normalden biraz daha az koydum....çok az diri olması için..
  • fırında kaldığı sürede normal pişmişti....
  • pilavı yapacağınız kalıba göre pişirin..bu hamur bile biraz fazla geldi...mandalina kadar büyüklüklte arttı...
  • yorumlardan edindiğim bilgilere göre perde pilavı hamuruna kabartma tozu konulmaması hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlar......yumuşak olmasının sebebi kabartma tozuymuş..

27 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

10 numara iş çıkartmışsın canımm benim:)
maşallaahh sübhanallahh sanaa...
lezzet damlamış ekrana...
yapıştım kaldım resmen...

offf off...!!!

kobayın olmaak istiiyorummm canım arkadaşımmm:)))

ellerin dert görmesin emi...:)
sevgiler..
:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine emeklerine sağlık..nefis ötesi görünüyor..inan..çok şık..sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

facede ben bunu kek sandım hahah:9 hala hastalığın etkisinde olsam gerek:) puhah:)
ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

perde pilavına kabartma tozu koyulmaz

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

disalim birkaç gündür perdepilavı yapmaya hazırlanıyordum ellerine sağlık tüyolarını dikkate alacağım selamlar çok güzel bende kalıpta denemeyi düşünüyorum selamlar

TuruncuTatlar dedi ki...

bende byılırım perde pilavına eline sağlık çok enfes görünüyor..

meleginmarifetleri dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor..

Hansa dedi ki...

Harikasın canım...Sen yaparsan içine herşey konur enfessss görünüyo Saliha'mmm perdelendim de durulduuummmm :))))))))))

halenze özlem dedi ki...

aa devrem senin tezgahında perden yokmuydu hazırda, seni kınıyorum:)) bir ev hanımına tedariksiz olmak yakışıyor mu :)) ey adı sanı olmayan ''perde pilavına kabartma tozu'' diye google'a girildiğinde onlarca kabartma tozlu tarif çıkar. ha arkadaşımızın tezgahında oda ısısında kabartma tozu yoktur o ayrı:))))

halenze özlem dedi ki...

Devrem sen papatya falı bak bence. kabartma tozu konur mu konmazmı diye:))

yildiz dedi ki...

Disalcigim görüntü harika,benim de cok sevdigim bir yöresel yemektir.
Orijinal tenceresinde yapiyorum,sayfamda var ziyaret edebilirsin canimcigim.
Hamurunun yumusak olmasinin sebebi kabartma tozu birakman,aslin orijinal tarifinde de kabartma tozu kullanilmiyor.Bir daha ki sefere öyle dene istersen.Ellerine saglik,yiyenlere afiyetler olsun

Leyla Poyraz dedi ki...

canım benim tek kelimeyle harika..başka söze gerek yok..ellerine sağlık..ilk fırsatta deneyeceğim..sevgiler..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Canım şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenceler. Bende hep denemek istiyorum perde pilavını, nefis olmuş seninki. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)

Unknown dedi ki...

Görüntü Harika.. Bayıldım canım, ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

bence sen benim nasihatımı dinle bidahaki sefere kabartma tozu koyma ayrıca papatya falı bakmama gerek yok bir siirtli olarak tavsiyemdir.

sibelyalcincom dedi ki...

ellerinize sağlık görüntüsü muhteşem olmuş:))iyi tatiller...

durutarifler dedi ki...

Güle güle git güle güle gel. Bize de çeşitli tarifler getir.
Perde pilavıda muhteşem görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler

SERAP UZUN-KARAKAZANDAN dedi ki...

Son tarifi yapip gitmisin canim,her foto harika görünüyor.Ellerine saglik canim gercekten cok basarili,ben hic denemedim ama senin tarifini deniycem,ilk misafirlerime :)
Sana hayirli tatiller cnim...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım sana ilk geldim iyiki gelmişim.
bu ne şimdi tablo gibi.
ellerine sağlık.
maşallah.
bende yemek istiyorum.
:))))
bana da gönder.

cincinsfikirli dedi ki...

bu var ya tam bir şaheser! yıllardır belleğimde yapılması beklenen tariflerdendir ama kısmet olmadı. inşallah senin kadar iyi yapabilirim denediğimde.. ellerine sağlık, iyi tatiller....

Hayatcemresi dedi ki...

Sevgili Disal,
hiç denemediğim bir tarif ama denemeye değermiş,
nefis görünüyor,eline sağlık,sevgiler...

neseersoy dedi ki...

Benimde bir türlü cesaret edemediğim ama senelerdir yapmak istediğim bir tarif , ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sevgilerimle,Neşe

CANBOGAZDAN dedi ki...

bayiliyorum bu pilava, cok şık oluyor. Ellerine saglik canim. Iyi tatiller...

mimarasci dedi ki...

uzun zamandir ne yaptim ne yedim gorunce agzim sualndi snaki:)))) valla goruntu muhtesem eminim tadi da oyledir:) ellerinize saglik:)

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerin semaya açıldığı, bol dualı, bol şükürlü bir gün ve gece geçirebilmemiz dileğiyle. Hayırlı kandiller...

bırtutamkekik dedi ki...

canım benim,nasılsın nerelerdesin..?
15 gündür buralarda değilim,baktım ki sende yoksun.
umarım bir sorun yoktur gülüm.
hoş sedaalarını bekliyorum.
muhbbetle..
:)

zeymurancafe dedi ki...

perde pilavı harıka gorunuyor canım benım de yapmak ıstedıgım bır pilav bu goruntuye kayıtsız kalmak mumkun mu ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak