bu tarifi yazmak için o kadar sabırsızlandım ki.........şu an tarifi eklemenin mutluluğu ,ama elimde bunlardan hiç kalmamasının mutsuzluğunu yaşıyorum........
tarifimi gülo anne arkadaşımın ev sahipliği yaptığı p.d.ç.s.etkinliğinede göndereyimde herkes görüp denesin çocuklarına:))arkadaşıma etkinliğinde başarılar diliyorum...
geçen süt reçeli hakkında ileri geri konuştum ya unutun onları .....:))))) çünkü caanım süt reçeli kullanacak harika bir alan buldum.......kısaca iş buldum süt reçelime...artık kaselerde değil kek üzerine çalışacak......açıkcası kaşıkla kaşıklamaktan daha çok zevk aldığımı söylemeliyim....
şimdi birde şöyle bişey var.....çocuklara ev usulü çikolata yapmış oldum.....tadı neye benziyordu söyleyim...."kekli albeni " işte tam olarak oydu........ama daha sağlıklı falan diyemiycem .çünkü kek hazır , bitter çiko falan kullandım..sonuçta hepsi katkılı şeyler.....ama yinede evde yapılabilecek en güzel abur cuburr.......kesinlikle tavsiye ederim..en zor kısmı zaten süt reçeli....
şimdi bu tarifi neden vermekte sabırsızlandım....süt reçeli deneyen arkadaşlar ,reçellerini bitirmeden birde bunu denesinler diye........ben geçen pişirdiğim dulce de leche(süt reçeli) mi ,tekrar yaptım....ilki katı kıvamlı olunca , bidaha denemek istedim...ve kafamda hemen bu tarif belirdi..hemde 3 lt sütten yaptım bu sefer.....
yalnız 3 lt.süt daha çok zamanda pişti söyliim......ve sürekli karıştırmanın önemli olduğunu gördüm..bi köşede kaynasın diye yalnız bıraktığım süt reçelim koyulaşmakta zorlandı..ben birde git gel üzerine biriken köpüğü toplayınca ,asıl kıvam veren şeyin o köpükleşen kısmın olduğunu anladım....ve başına geçtiğimde daha kısa sürede katılaştı...
neyse yalancı albenide diyebiliriz..ama ben bu güzel şahane şeye "ALBUNU"..:)) demek istiyorum...:))))
albunumuz harika..daha önce söylemişmiydim...:))))süt reçeli yaparsanız bunu denemeden bitirmeyin haaa:))) fındıklı halide çok güzeldi......
kekini kendim yapmak istedim ama canımda uğraşmak istemedi..önce bir deneyeyim dedim...güzel olursa kekde yaparım sonra......ve evde de sade veya kakaolu kek yokmuş şansıma..hep bir aksilik çıkarya zaten.....mozaik kekle yaptım....o da görüntü olarak biraz karışık göründü......sade renklerle daha hoşda görüneceğine eminim......
kek dilimlerimi çikolataya batırdıktan sonra tabakta kalan çikolataya çok acıyordum..onada bi çare buldum......keşke fotosunu çekseydim ..neyse bi dahaki sefere....
çikolatayı eriteceğim kabın içine yağlı kağıt serdim...çikolatalar kağıdın içinde eridi....keklerimi çikolataya buladıktan sonra içinde kalan çikolataya kuru üzümlerimi ve fındık içlerini attım..karıştırdım..az ayrıştırarak dolaba kağıtla beraber kaldırdım..
zaten az sonra soğuyup donmuşlardı.......kağıdı dört köşesinden kapatarak birbirine birleşmiş donmuş üzümleri çıtır çıtır kırarak ayırdım...ve çok fazla çikolata kaybım olmadı..hemde çok sevdiğim üzümlerimden oldu......
bol fotoğraflı bir tarif oldu.....artık tarifide yazıp kaçayım ben....bugün kekini kendim yaparak yine yapasım var..süt reçelim bitmeden.....:))) kekini nasıl yapsam acaba..kakaolu pandispanyamı yapsam......düşünmekteyim..:))))
malzemeler.........
- 1 su bardağı süt reçeli
- bir adet dankek (veya evde yapılmış herhangi bir kek)
- 2 paket çikolata (ben bir paket bitter bir paket beyaz çikolata kullandım)
- fındık içi ve kuru üzüm (artan çikolatayı değerlendirmek için)
- kekimiz istediğimiz şekillerde kesilebileceği gibi benim gibi uzun uzun kesilir...
- üzerlerine kaşıkla süt reçeli sürülür....
- benmari eritilen çikolataya kekinden tutarak ters çevirip süt reçelli kısmını bulayabildiğimiz kadar bulanır...
- yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı ,kek kısmı altta olacak şekilde dizilir..
- dolapta soğuyup donması beklenir.
- arzuya göre fındık serpilebilir....
- kapta kalan çikolataya kuru üzümler ve fındık kırığı atılarak kaşıkla karıştırarak iyice bulanır....ve yağlı kağıta kaşık yardımı ile küçük parçalar halinde dökülür.....soğuyunca afiyetle yenir....
21 yorum:
Marifetli arkadaşım benim, ellerine sağlık. Döktürmüşsün yine. Sevgiler...
mükemmel görünüyor canım yaaa bayıldımm:)
ellerine sağlık:)
albeni keki bende çok seviyorumm ayy bi hoş oldum:)
Sen bunu mahsuscuktan mı yaptın?
Benim canimı çektirdin, şimdi ne olacak benim halım?
Evlerimiz yakın olsaydı gelseydim, yeseydim, tadını bilseydim. :D
Ellerine sağlık Disalim...
Budur diyorum sana devrem harikasın. çocuk menüme bunu alıyorum:)
bunlar nefi olmuş besbelli ellerine sağlık...
Biraz oyalayıcı ama eminim çok lezzetli.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler...
al devrem...zeytin penguenleride tavsiye ederim:)
Harika..
Ben bunu muhakak dener senin de kulaklarını cınlatırım ...
Ellerıne sağlık bereketı bol olsun..
Sevgiler.
MMMMMMM MİS CANIM ELLERİNE SAĞLIK
:)))
birdaha birdaha baktım ...bayıldım ayıldım :)))ellerie sağlık ne ğüzel ne kadar harika bir tarif tam benlik
çok çok çok şık ahhh günde yapsam bayılırlar denemeliyim en kısa zamanda
teşekkürler canım sevgiler:)
Tek kelimeyle HARİKA bu dilimler. Ellerine sağlık canım.. Dulce De Leche'yi denemek farz oldu artık :)) Bu görüntüden sonra.
cok hosuma gitti inan
aslinda pratik ve basit
tarifi not ettim :-))
sagol
yerim benn bunların hepsiniii..
:))
ellerine sağlık salihacım..
kuru üzüm fikride ayrı güzel hani.
hiç ziyan yok...:)
brawo benim hamarat arkadaşıma..
hayırlı cumalar..
:)
Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
Canım,ellerin dert görmesin,çok lezzetli görünüyor,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....
disal, ben bunlari denicem kesin , hala bir kase süt receli varken ama ben alman arkadasima bahsettim bu süt recelinden , megersem burda yani almanyada hazirda satiliyormus özel marketlerde :-)..ayrica cheesecake ile harika oldugunu söyledi , ben bir cheesecake denemeside yapmayi düsünyorum, sana bildiririm burdan..resimler süper görünüyor , ellerine saglik :-)
EsiN
esincim , valla hazırı olsa fena olmazdı herhalde..geçen 3 litre sütle yaptım ,birde çok karıştırmaya zamanım olmadı saatlerce koyulaşmak bilmedi...:) cheesecake yapmayı çok düşündüm ama benden başkası yemezse diye yapamıyorum..:))
Bakınca ne diyeceğimi bilemedim. Böyle blogları keşfettiğim için öyle mutlu oluyorumki. Albunu süper olmuş süper! Süt reçelinize de baktım, adı yeter bi kere. Ne sevimli bişey "süt reçeli" Ellerinize sağlık..
Valla ne diyim bilemedim agzimin sularini toparlamaya calismaktan:) Ellerine saglik bunlarin adini albeni den esinlenerek "YEBENI" koyabiliriz bence:D
harika bir tarif tam aradigim lezzet tarif icin tesekkuurler deniycem hemen..
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder