20 Şubat 2012 Pazartesi

PAÇANGA BÖREĞİ

paçanga böreği

bu aralar neyse, tarif deneme zamanlarım herhalde....aklımda fikrimde ne tarif varsa deniyorum......malzeme yetiştiremez oldum......fırını sormayın hele ,bu ay gelen faturadan anlayacağız ne kadar uğraşmışım.......zaten süt reçelleri ömrümü yedi :)) iki defa yaptım peş peşede ))))

yemekteyiz programının vazgeçilmez tarifi paçanga........

o kadar çok gördüm ki orada sanki ben yapmışım kadar bıkmıştım......her menüye iliştiriveriyorlardı.........

şahsen pastırmayı gramla alınca tadına varmak için genelde daha sade tariflerde yiyordum yada yumurtalı pastırmada :)) ımmhh...kahvaltıya harika olur değilmi....olur olur ,zaten geçtiğimiz hafta sonu kahvaltımdaydı ordan biliyorum:)))

kahvaltıdan biraz pastırma ayırmıştım..kafamı meşgul eden şu tariften kurtulmalıydım artık....:)) üç beş yedi tane ayırdığım pastırmalardan nihayet tarifimizi denedik...........içim rahatladı.....artık bi daha denermiyim denemezmiyim bilemiyorum........

hani tv lerde ve bloglarda çok görünce sanki ben yapmışımda ben yemişim gibi ,bu zamana kadar yapma gereği hissetmemiştim....tadınıda az buçuk tahmin edince erteledimde erteledim.......



paçanga böreği malzemeleri

zengin bir malzemesi olan , ama klasik börek tadından bi gıdım ileri gidemeyen bir tarif olarak disalin gözündeki yeri aldı........tadı güzeldi ama sadece güzeldi yani..çook güzel desem yalan olur...

belkide pişirme yöntemim eksikti......yani kızartma usulü yapılan bir böreği fırına atarsan olacağı budur......evet evet...kesinlikle kızartılmalı......kızartma tadını tahmin ediyorum.çünkü sıradan bir peynirli sigara böreği fırına girince tadı normal oluyor(peynirin tadına göre değişiklik gösterebilir)......kızartınca daha bir harika oluyor.....

ama siz damak tadınıza göre ayarlarsınız yaa......ben mecburen fırında yaptım...hem eşim yağlı sevmiyor ,yağlı olmasından korktum..hemde ikinci bir börek daha yaptım aynı tepsi içinde ,bir taşla iki kuş vurdum.....

çok fotoğraflı bir tarif olduğu için ikinci böreği başka zaman ekliycem inş......o böreğimizde kıymalı ıspanaklı börek.........şimdi sayfa çok karışık görünmesin ......
paçanga böreği1
malzemeler......
  • 1 adet yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 6-7 dilim pastırma
  • kaşar peyniri
  • maydonoz
yufkaya sürülecek harç....
  • 1 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 ...................fincan sıvı yağ
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • galeta unu

paçanga böreği yapılışı1

yapılışı.....
  1. pastırma çemenlerinden ayrılır....
  2. domates,biber,maydanoz küçük küçük doğranır....
  3. yufka sekiz eşit parçaya kesilir.....
  4. yufkaya sürülecek olan yumurta ,yağ,yoğurt çırpılır...
  5. üçgen yufkalardan birine sıvı karışım fırça ile sürülür.....
  6. geniş kısma biber,domates,maydanoz,pastırma ve kaşar konur..
  7. sigara böreğinden daha enli şekilde sarılır......

paçanga böreği yapılışı2
  1. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir....
  2. üzerine yumurta sarısı sürülür..ve galeta unu serpilir.....
  3. 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir......

not..........
  1. ben fırında yaptım güzel oldu.ama kızarma şeklinde yapmak daha lezzet verecektir..
  2. malzemelerden pastırma ve kaşarı elimle küçülterek koydum ,yerken bütün şeklinde gelmesin diye..onlarıda ufak ufak doğrayabilirsiniz...
  3. sıvı karışımdan artanı üzerlerine sürdüm ,daha sonra yumurta sarısı sürdüm.....
  4. fotoğrafta görünen diğer börek kol böreğidir..tarifi daha sonra.....:)

14 yorum:

www.lezzetavcisi.net dedi ki...

senin sunumlara bayılıyorum biliyosun =) Ellerine sağlık..

TuruncuTatlar dedi ki...

Bayılırım pacanga böregine eline saglik arkadasım;-)

muhabbetsofrasi dedi ki...

bayılırım paçanga böreğine :)

eline sağlık

pastabahçem dedi ki...

çok sevdiğim bir börek paçanga ellerine sağlıkk görüntüü süper

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık canım..
malzeme gani ganii:)
eminim çok güzel olmuştur da,benim mütevazi arkadaşım,övmüyordur kendini;)
emeğine sağlık canısı..resimler harika..
sevgilerimle..
:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben bayılırım paçanga boregine daha iki gun önce de gittiğim bir arkadaşım da bayıla bayıla yedim...seninki de gayet guzel gorunuyor biraz daha yüksek not u haketmiş bence:))

Disalce dedi ki...

canım lezzetevcım teşekkürler ...aynen ..bende senin sunumlarına bayılıyorum..o fotoları büyütüp bakmak harika....:)

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Fırında daha hafif olmuştur, ama kızartmasının tadı kesinlikle daha güzel. Sunumun ise bir harika. Bayıldım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

zeymurancafe dedi ki...

canım börek harıka gorunuyor ne güzel resımlemıssın ben pastırma sevmememe ragmen merak ettiğimden ve de sırf blogumda bulunsun diye yapmıstım,resımledım ama yayınlamadım niye pastırma sevmıyorum diye(takıntılıyı galiba) bu nedenle bu börek benım damak tadıma uymuyor ama pastırma sevenler için nefıs bır börek tarıfı dıyebılırım ellerıne sağlık arkadasım sevgıler gonderıyorum

Leyla Poyraz dedi ki...

ben de hiç denemedim.belki senin anlatımından sonra deneye bilirim.. görüntüler harika..ellerine sağlık..sevgiler..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ben bayılıyorum bu böreğe, ne de olsa kayseriliyiz, severiz pastırmayı :)
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor börekler

Adsız dedi ki...

fotoğrafların kalitesi çok süper

Nergiz GP dedi ki...

Merhaba, çok güzel yapmışsınız, nefis görünüyor elinize sağlık.

Bloğunuzu çok beğendim. Zevkle izleyiciniz oldum. Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere, sevgiler.

Unknown dedi ki...

Çok severim paçanga böreğini. Hatta pazar günü ablama sipariş verdim yapacak :))

Disalcim, ellerine sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak