değişik bir tarif gördüm mü kendimi tutamıyorum hemen yapmaya gidiyorum:))))
tabi malzemeler mevcutsa.......
aile fertlerinden gizlediğim ,kendiminde elimi sürmediğim kahve dünyasını çikolatalarını ara ara böyle kullanıyorum....sağolsun diasa market arada sırada kahve dünyası 100 gr lık çikolatalarını (bitter,sütlü ,beyaz) tanesini 1 tl ye indiriyor..o indirince ben stokluyorum......nefis bir tadı var......
yani kendimde yememek için dolapların taa arkalarına atıyorum:))
tavsiye ederim yanii..indirimi kollayın.....tabi diasanız varsa......
görür görmez tam benlik dedim bu tariften için......birde daha önce yaptığım muhallebili kadayıfımdan kavrulmuş kadayıf artmıştı..bende onu poşetleyip tatlı üzerine kullanırım diye dolabın 0 bölmesine koymuştum.....
bu işe yarayacağı aklıma gelmezdi.......
tadı güzel..çikolata var sonuçta .......donduğunda çok kıtır oluyo...sertleşiyo ona göre...ben birazda cevizden büyük parçalar koydum daha bir kalın oldu..galiba daha küçük parçalar halinde konuluyor...
eşim çok sevdi....yerken eliyle onay işaret verdi:))) kızım zaten sever..tam bir çikolata canavarı....(çok vermiyorum ama))):))
tariflere sadık kalmayı başaramıyorum napıyım huyum bu.....:)))))
çilekler sanki bana "benide kaat benide kat" diye bağrıştılar........tamam dedim bende...gelin bakalım..sen sen birde sen gel:))))
küçük küçük doğradım sade çıtırları yaptıktan sonra artan içe kattım....
ben çikolatalı tatlarda araya karışan ekşi tadı çok seviyorum.......mesela vişneyi çok yakıştırıyorum.....çilekte öyle bir lezzet verdi...
hatta eskiden kahvaltılık çikolatayı ekmeğe sürer,üzerinede vişne reçeli dökerdim..hafif mayhoş olsun diye....:) bazende labne sürerim üzerine çiko:)
hadi yapılışa geçelim..bir çoğunuz görmüştür bu tarifi.....sevgili arkadaşım acemi şef yapmış..harikada yapmış..sağolsun ,teşekkür ediyorum....o da bi yaşıma daha girdim bloğundan almış..tarif sahibinede teşekkür ediyoruz:))
malzemeler...
- 1 su bardağı kavrulmuş taze kadayıf
- 100 gr sütlü çikolata( ve ya bitter)
- kadayıf parçalanır..fırında ve ya tavada kavrulur..yanmamasına dikkat edilir....
- çikolata eritilir......kadayıfla karıştırılır....
- arzuya göre içine benim gibi meyve parçası ilave edebilirsiniz..
- kaşık yardımıyla yağlı kağıda cevizden küçük parçalar halinde konur...dolapta donması beklenir...
- çikolata ne kadar kadayıf alabiliyorsa ekleyin....
- ben çikolatayı fotoğraftaki gibi kaynayan su dolu kabın üzerine bir kap daha koyup,onun üzerinede yağlı kağıt serdim....direk yağlı kağıt üzerinde eritmiş oldum....temiz oldu..aynı kağıdı kullandım tekrar...
- içine meyve parçaları,fındık fıstık eklenebilir..
- donduğunda biraz çıtır oluyor..ben belki bi dahaki sefere içine bir yemek kaşığı krema ekleyebilirim.....çok kıtır sevmediğimi buna benzer bütün tariflerde belirtiyorum zaten.bu benim damak tadım:)))
12 yorum:
Devrem tebrik ediyorum yine sana yakışan bi tarif olmuş:)) ilginç entel:)) Elelrine sağlık.. Ben de onay işareti veriyorum:)))
çok güzel bir tarif acaba 1 kaşık bal eklesek biraz yumuşatır mı? ellerine emeklerine sağlık...
bu tarıfı bır yerde gormustum ama hatırlayamıyorum ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor sevgıler
merveD,
hallaşaM irelfiraT eğitamotO nıdalğaB.
çok güzel ve değişik bir tarif.denemek şart oldu artık:))eline saglık canım.sevgiler.
Harika bir tarif. Çok şık çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık tatlım. Denenecekler listesine girdi.
Ellerine sağlık arkadaşım. Ah şu çikolatalar... Bizi bizden almaya yetiyor. İstediğin kadar dolabın taa arkalarına at ama orda olduklarını biliyoruz işte :))
DİSALCİM NE GÜZEL BİR TARİF ARTIIII ELİMDE ERİMİŞ ÇİKOLATAM VAR BİDE DİPFRİZİMDE DURAN KAVRULMUŞ KADAYIFLARIM BUGÜN BUNU YAPMAZSAM ÖLÜRÜM:)) ELLERİNE SAĞLIK GÜZELİM AFİYETLE KOCAMAN SEVGİLER
www.hadisofraya.com
çıtır çıtır leziz bir tarife benziyor...ellerinize sağlık
ellerind saglık canım kadayıfa farklı bır bakıs olmuş;-)
bu araralar masallahin var hizina yetisilmiyor vede cok degisik tarifler yapiyorsun kizlari büyüttün mutfaktan cikmiyorsun
citir citir hafif cikilotasida var tam benlik olmus elcegzine saglik hamarat Annecik
cok degisik olmus .Hic görmemistim boyle bir tarif .ellerine saglik.
Yorum Gönder