bu böreği o kadar çok seviyorum ki.....
kime yapsam onlarda bayılıyor......beni hiç mahcup etmeyen nefis bir börek......
aynı yufkadan bi kaç şekil yaptım..yapmak zorunda kaldım.......genelde hep bohça şeklinde yaparım ama zamanım olmadığı için size göstermelik iki tane yaptım gerisini sigara böreği gibi sardım....
sigara böreğinden daha enli oluyor tabiki.....ama görüntü açısından bohçayı,yeme kolaylığı açısından sigara halini tavsiye ederim....
birde geçen hafta yufka kaseleri yapmıştım hatırlarsanız...ondan biraz yufka parçaları artmıştı....atmaya kıyamadım şahsen..onlarıda böyle muffin kağıtları içine ,hazırladığım içe batırarak rastgele doldurdum.....
kenarlardan taşırdım önce...içine biraz harç koyup üzerinede yufkaları ıslatıp koydum..öylesine bişeyler yaptım işte.....aklınızda olsun hani kırpık yufkalarınız olursa..
malzemeler......
- 2 adet yufka
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet iri patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- tuz,pul biber,maydanoz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- üzeri için susam
- patates ve havuç soyulur..aynı büyüklükte küpler halinde doğranır..
- tuzlu suda parçalanmayacak şekilde haşlanır....
- tavuk göğsü küçük küpler halinde doğranır.....
- zeytinyağında tavuk eti kavrulur......
- üzerine haşlanmış patates,havuç ve bezelye eklenir...
- bi kaç defa daha çevrilir.....
- ince doğranmış maydanoz ve pul biber ilave edilir....
- sıvı harç malzemeleri çırpılır....bir yumurta sarısı üzeri için ayrılır..
- iki yufka üst üste serilip aynı boylarda 8 parçaya kesilir....
- her üçgen dilime sıvı karışım sürülür.....
- bohça yapacaksak , üçgenin sivri ucu geniş ucuna doğru katlanır....kenarlardaki fazlalıklarda ortaya toplanır.ve kare elde edilir....
- tam ortaya tavuklu harç konur....ve köşeler birbiri üzerine katlanarak bohça şekli verilir..
- sigara böreği gibi yapacaksak geniş kısma harç koyup kenarlardan katlayarak sivri uca doğru sarılır....
- üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam atılır..
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir......
- miktarları artırabilirsiniz.......
- hazır garnitürde kullanabilirsiniz.ama evde hazırlamak daha lezzet veriyor....
- patatesin haşlanma süresine dikkat..çabuk pişiyor.havuçlar az diri kalabilir.kalsın börekte pişiyor zaten....
8 yorum:
o zaman bende yapayım en kısa zamanda bu mahcup olmayan borekten :)ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyorlar
ELLERİNE SAĞLIK CANIMIN İÇİ:)))
her biri ayrı güzel görünüyor canım ellerine sağlık...
Yemek vaktine doğru,aç karınla gezindikçe gördüğüm her tarifi denemek istiyorum.:))
Sonrada "geç oldu,yemeğe yetişmez"diyerek vazgeçiyorum..:))
Yemekten sonrada bulaşıklar bitirip,odaya gelince dizilere takılıyorum..
Birgün sabahın köründe kalkıp aklımdakileri tek tek yapıcam ve mutlaka bu nefiss börekte olucak..
Ellerine sağlık canım..
Ellerine sağlık canım,
ilk resime bayıldım.
Bayılırım tavuklu böreğe:)
Ellerine saglik, cok leziz görünüyor
Yaptımmm miss gibi oldu. İçine koyduğumuz sıvı harç da tavuk göğsünün kuruluğunu azaltmış. Tarif için çok teşekkürler
Yorum Gönder