29 Mart 2013 Cuma

HAMSİ ( BALIK ) KÖFTESİ YAPILIŞI

hamsi köftesi
balık ( hamsi) köftesi tarifi

iyi geceler sevgili arkadaşlar....

saatler yarın mı alınıyor ileri....?  bu saatlerin alınma işini hep karıştıran var mı acaba benim gibi...? 

ne zaman saatlerle ilgili ileri veya geri alınma olsa , hep şu soruyu sorarım.....-yani ben sabah daha mı çok uyuyacağım yoksa daha mı az ?.....

kafamda bi türlü oturtamam olayı....çok uyuyabileceğim bir ileri alınma işi yok mu yaa.....saat nereye alınırsa alınsın ,sabahları zor kalkıyorum....ama çol ve çocuk için kalmak zorundayız değil mi..kaliteli bir zaman için erken kalmak önemli tabi ki....ve güne kahvaltı ile başlamak.....bunları yapmayı seviyorum ama her zaman göz kapaklarımı açtığımda mutfakta masaya bardak koyarken buluyorum kendimi

birde şu muhabbet olacak bir hafta boyunca....." dün bu saatlerde yatmıştık. " , geçen hafta bu saatte saat daha 6 idi " gibi.....bu cümle illa kurulur yani..... bir hafta boyunca, geçtiğimiz zamanı ,o bir saati özler dururuz.......habire dile getiririz 

şimdi bu konuyu hamsiye bağlayalım......

nasıl bağlanıyordu ........????.....tamam buldum ..bağlıyorum....

zaman demişken hamsi zamanı geçmeden bizde hamsiden köfte yapalım dedik.....hep merak ederdim hamsi köftesini....aldığımız hamsilerde genelde buğulanırdı, kızartılırdı.....

bugün artık hamsimizin bi kısmını buğulanmaya koydum ama birazını köfte yapmak için ayırdım...maksat merakım gitsin.....

tadını söyleyecek olursam ,
nedense köfteye dönüşen herşey ,kıyma köftesini andırıyor.....yerken çok da balık köftesi gibi gelmiyor....az tadını alıyorsunuz ama o baharatlar yok mu , tadını değiştiren onlar galiba....

lezzetli bir köfte.....biz buğulamanın yanında yediğimiz için tatlar biraz birbirine karıştı.....tam olarak tadını anlatamıyorum sizlere...ama bariz balık tadı gelmiyor ağıza onu söyleyebilirim.....

deneyin yani......en başta balığın parçalanmış halini görünce ben ne yapıyorum böyle, bu nasıl bir bulamaç diyebilirsiniz..ama kızardıktan sonra bu hisleriniz geçecektir merak etmeyin

kendi yaptığım oranlarla yazacağım......çok az olarak yaptım çünkü.....bu malzemeden 10-12 tane çıktı

balık(hamsi) köftesi

malzemeler....

  • 300 gr hamsi
  • 4 dilim ekmek (robotta çekilmiş)
  • 1 küçük yumurta 
  • 1 çay kaşığı pul biber,karabiber,kekik
  • tuz
  • 1 tutam maydanoz

yapılışı......

  1. hamsiler temizlenir,kılçığı çıkarılır.....
  2. maydanozlar  yıkanır....
  3. robotta tüm malzeme karıştırılır....balıkların çok küçülmemesine dikkat edilir...irili ufaklı yapılırsa daha güzel olur....
  4. köfteler yapılır ve zeytinyağda arkalı önlü  kızartılır...

not....

  1. bu karışıma siz 1 küçük kuru soğan ekleyebilirsiniz....
  2. isterseniz robotta çekmeyip ,hamsileri ufak ufak doğrayabilirsiniz....böyle daha lezzetli olacaktır...
  3. yağda kızartmak yerine fırındada kızartabilirsiniz..özellikle balıkların yağlı olduğu dönemlerde fırında kendi yağında kızarması daha iyi olur....
......

5 yorum:

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Balığın ve köftenin en güzel hâli :)
Ellerine sağlık cnm, miss gibin olmuş. Hamsi alınca deniycem inş.

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhaba Disalcim. Al benden de o kadar bu sefer son diyorlar yine saat ayarlaması yapılıyor bende anlamadım...Hamsi köftene bayıldım canım ellerine sağlık. İştah açıcı görünüyorlar. Sevgilerimle,

TuruncuTatlar dedi ki...

canım benim harika gözüküyor ellerine sağlık sevgiler..

Baharcicegi dedi ki...

SAATLER BU GECE ALINIYOR BENDE SENIN GIBI AZMI UYUYACAGIM YOKSA COKMU UYUYACAGIM DERDINE DÜSERIM HAFTA ICI COK ERKEN KALKTIGIM ICIN BELKIDE
HAMSIYI BULUNCA TAVASINI YAPARIM NEDENSE ELIM BASKA TARIF DENEMEYE GITMEZ AMA BU SUNUM BENI GERI ADIM ATTIRACAK GIBI
ELLERINE SAGLIK CANIM

Unknown dedi ki...

Ohhh mis gibi çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak