25 Ağustos 2013 Pazar

KREMALI ŞERBETLİ TATLI

kremalı şerbetli tatlı
kremalı şerbetli tatlı

merhaba arkadaşlar

tatil dönüşümü daha şen şakrak olacak zannediyordum.

sizlere daha içten  merhaba demek isterdim ama sizlerinde yakından takip ettiği kadarıyla Mısır'da yaşanan vahşetten sonra kimsede moral kalmadı .çok üzgünüz ve bunlara sebep olanları Allaha havale ediyoruz...cezaları er geç verilecek biliyoruz.dua etmekten başka çaremiz yok. "dua müminin silahıdır" dua etmeyi bırakmayalım arkadaşlar...

ramazanda ailemin yanında olduğum için zaman zaman denediğim tarifleri sizler için çekmeye çalıştım.malum ,insan tatilde olunca tarifte yapamıyor ,fotoğrafta çekemiyor.... ama şerbetli tatlıları ancak ramazanda yapıp yediğim için fırsatları değerlendireyim dedim.

yine zeymuran arkadaşımda görüp deneme listeme aldığım bir tarifi yaptım....yiyenlerin çok hoşuna gitti...hep aynı tatlılardan yapmak istemeyenler için nefis bir alternatif..

ekmek kadayıfını andıran bir tat....tarif için arkadaşıma teşekkür ediyorum.....



kremalı şerbetli tatlı yapılışı

malzemeler...

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

 şerbeti:

  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 10 dakıka kaynat limon sık ocaktan al

ara kreması:

  • 2 paket dr oetker kaymak tadında  krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • ikisi çırpılır ve dolaba kaldırılır.

yapılışı....

  1. öncelikle şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır...
  1. kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır...un,kabartma tozu ve vanilya ilavesi ile kek hamuru yağlanmış küçük bir tepsi veya dikdörtgen bir borcama dökülür...
  2. 180 dereli önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
  3. soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir...
  4. üst kat alta konulur.üzerine kaymak tadında kremşanti sürülür..
  5. diğer kat üste yerleştirilir....
  6. kare kare dilimlenir ve şerbet her tarafına dökülür...
  7. toz fıstıkla veya hindistan cevizi ile servis edilir...
 not...
  1. ben küçük bir fırın tepsisine yaptım ve ortadan ikiye kesmek sorun olacağı için önce keki dört parçaya ayırdım......her parçayı ayrı ayrı ortadan kestim yine tepside birleştirdim....
  2. şerbetim biraz az geldi yedekte olan şerbetten biraz daha ekleme yaptım....
  3. soğukken şerbeti gayet güzel çekiyor merak etmeyin.....hatta sonradan ilave ettiğiniz şerbetleride çekiyor....
  4. kremşantiniz mutlaka kaymak tadında olandan olsun.şekersiz bir kremşanti olduğu için anca dengeliyor tadını.....
.................

6 yorum:

Unknown dedi ki...

buna benzer bir tatlı bir arkadaşımda yemiştim
kremalı revani diyordu o da adına
irmikli yapılıyordu
sizinki de nefis olmuş elinize sağlık
Rabbim darda olanların yar ve yardımcısı olsun inşallah

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

zeymurancafe dedi ki...

canım benım ellerıne sağlık nefıs gorunuyor hatta fotografta benımkınden kat kat güzel olmuş tatlı ortaya cıkmış adeta,şerbetıne gelince bu tatlıyı arkdasım cok sık yapar her yaptıgında da bana mutaka getırırı bu nedenle henuz ben yapmadım ama şerbet mıktarı onun yaptıgı tatlıda yeterlı gelıyor dıkkatımı ceken nokta senın pandıspanya bıraz daha fazla pişmiş arkadaşım bıraz daha açık renkte pişiyor şerbetının yeterlı gelmeme sebebi bu olabılır diye düşünüyorum tabi fırın farklılıkları da tatlılarda poğaçalarda etkili ama ne olursa olsun tatlı nefıs gorunuyor pamuk gıbı hafif harika bir tat ellerıne sağlık begenmıs olmana cok sevindim sevgiler...

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım tatlı harika görünüyor. Sevgilerimle,

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

bende hem kek soğuk hem şerbet nasıl çeker diyecekken sen merak etmeyin demişsin zaten :)

Adsız dedi ki...

ellerine kollarına saglık canım benim pırıl pırılsın önce o dikkatimiçekiyor sonrada görsel yapılanlar yolun hep acık olsun canım
aytop

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak