![]() |
milföyden kıymalı pide |
uzun zamandır milföy kullanmıyordum....
soğuduktan sonra çıtır çıtır dökülüyor ya işte o kısmı sevmiyorum...ev pisleniyor :)))
aklımdaki bazı tarifleri denemek için milföy almıştım..ne zamandır dondurucuda bekliyordu...işin kötüsü ben hangi tarifi denemek için aldığımı unuttum :))))
ve sonuçta pide olarak tükettim...hafta sonu yaptığım kıymalı bazlama veya kapalı pide den artan kıymalı harcı kullanmak için bir fırsat oldu...
![]() |
milföyden peynirli pide |
milföy her an dondurucudan çıkarıp tuzlu veya şekerli bir tarife dönüşebilecek bir hamur ...buzu çok çabuk çözüldüğünden ne yapacağınıza önceden karar vermeniz gerekir....
çünkü buzu çözülmüş bir milföyün bi sonraki tarife hayrı kalmaz benden söylemesi...
eğer milföyünüz güzel kabarmıyorsa,içi hamur gibi oturuyorsa bilinki o milföy daha önce yumuşamış ve tekrar dondurulmuş.....iyi bir netice için tek celsede çözdürün ve pişirin....:)) hayırr başıma geldi ondan söylüyorum...:))
neyse siz biliyorsunuz zaten...:)
bu nefis pideleride çook acıktığınızda ne yesem acaba dediğinizde pratik bi şekilde yapabilirsiniz..
aman canım bildiğimiz peynirli pidenin açık halide diyebilirsiniz....deyinde :))) aslında salamlı çerçeve börek yapacaktım ama kıymalı harcım pide olunca peynirliyide pide diye adlandırdım...:)
salamlı çerçeve börek tarifi için tıklayın..teeey 2007 de yapmışım hey gidi....banada hatıra oldu o günleri okumak:)))
![]() |
milföyden peynirli ve kıymalı pideler |
malzemeler.....
- 9 adet milföy yaprağı
- 1 adet yumurta sarısı
- çok az kıyma ,maydanoz,yeşil biber,domates,tuz ,zeytinyağı
- çok az peynir (beyaz ve koyun peynri) ,dereotu
yapılışı...
- milföyler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir..
- üzerleri bıçakla baklava dilimi şeklinde tam kesilmeyecek şekilde kesiler atılır(şekil olması açısından )
- çok az kıyma (2-3 yemek kaşığı kadar) yarım domates,yarım biber,az maydanoz ile karıştırılır..içine zeytinyağ ve tuz ilave edilir..karıştırılıp milföylerin ortalarına kaşıkla konulur ve az yayılır..
- peynir doğranmış dereotu ile karıştırılır...yine milföylerin ortalarına kaşıkla konulur...
- kenarlara yumurta sarısı sürülür....
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında milföyler kabarıp kenarları kızarana kadar pişirilir...
3 yorum:
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...ne güzel olmuş...sevgılerımı bırakıyorum...
Süper olmuşlar bayıldım,çokta pratik..ellerinize sağlık..
bnde sevmiyorum bu milföyü heryer kırık oluyor hele o milföyle kızımın eline geçerse tamam yandık :)
eşime yapıyorum bu ara işe götürüyor bu pideleride deniyeyim adam bıktı üçgen yemekten hehe :) eline sağlık sevgiler
Yorum Gönder