6 Kasım 2013 Çarşamba

YAĞLI ÇÖREK TARİFİ


evde ekmek yapmak ne kadar huzur verici değil mi...:?

ben hamurla uğraştığım zamanlarda kendimi çok iyi hissederim ..huzurlu olurum...acaba ekmeğin kutsallığımıdır buna sebep...

hani yere düşünce öperiz ya üç defa başımıza koyarak.....sofrada kırıntı yapmamaya dikkat ederiz....

"Ekmeğe saygı gösterin. Çünkü ALLAH onu değerli kılmıştır. Kim ekmeğe değer verirse, ALLAH da ona değer verir. "  (Taberani). buyurulur Hadisi Şerif'de

tabi bu konuda ne kadar dikkatliyiz....yani israf konusunda...

bununla ilgili bloglarda tarifler görüyorum.bayat ekmekleri çok güzel değerlendiriyorlar.benimde kendime göre yöntemlerim var....

mesela

-köfte için galeta unu yapıyorum...(en güzel bayat ekmek kullanma yöntemi..çok olan bayat ekmekler bir anda bitiyor)
-omaç dediğimiz yumurtalı bir omlet yapıyorum..özellikle akşam acıkanlar için nefiss...
-dilim dilim kesip pizzasını yapıyorum....nefis oluyor ve çok yediriyor tabiki..
-birde farklı bir şekilde pizzası oluyor..o da nefis oluyor..yakında paylaşmayı düşünüyorum tarifi..
-bayat ekmekleri kıtır hale getirip salatalarda ve çorbalardada harika olduğunu söylemeliyim...
 bayat ekmekli tarifler için tıklayınız..

daha çok yöntem var ama tabiki bu tarifleri yapıp yayınlasak daha iyi olur değil mi?

şimdi konumuz köy çöreği.....aslında odun ateşinde pişmiş çörek gibi olamaz ama evdeki fırınlarda idare ediyor...

biz çok seviyoruz...ister boş boş yiyin isterseniz çay peynir zeytin ile..isterseniz de çorbaların yanına harika oluyor....basit ve lezzetli.....




malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • yarım paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
arasına sürmek için
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • üzerine sürmek için 1 adet yumurta
yapılışı
  1. un,su tuz maya  karıştırılır ve gerekirse az daha su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
  2. hamurdan üçer büyük bezeler alınır...
  3. her beze servis tabağı kadar açılıp yağlanır...ve üst üste konulur....
  4. en üstede sürerek hamur rulo yapılır ve kendi etrafında çevrilip yuvarlanır.açılmaması için hamurun uc kısımları hamurun altına sıkıştırılıp sabitlenir..
  5. oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır ..yağlı kağıt serili tepsiye oklavaya sarılarak konulur...
  6. üzerine bir yumurta kırarak her tarafına sürülür..tepside biraz mayalandırılır..
  7. ve 220 dereceli önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir..
bizi facebookta takip etmek isterseniz,tıklarsanız ve beğenirsenizde çok seviniriiz:)
https://www.facebook.com/DisalinGozundenMutfak  

diğer ekmek tarifleri için
http://www.disalce.com/search/label/EKMEKLER

2 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerine sağlık canım,pamuk gibi yumuşacık olmuş.sevgi ve selamlar...

Unknown dedi ki...

Elinize sağlık :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak