bugün bayat ekmekle alakalı konuşunca dayanamadım ve hemen bayat ekmekli pizza yaptım..daha öncede yapıp sevdiğim bu tarifin arşivimde olması gerekiyordu...:)
hepimizin evinde bi şekilde bayat ekmek oluyor...nasıl?
şimdi evde ekmek çok az diyosunuz..eşiniz gelirken taze ekmek alıyor...yemek yerken tazeyi yiyelim bayatı daha sonra çorbaya katarız diyosunuz..ve sonra çorbada yapmıyosunuz....o bayat ekmek daha sonra küflü ekmeğe doğru gidiyor tabiki...
sonrada vah tüh naapıyım mecbur atacağım diyerek dooğru çöpe gidiyor...
bu hepimizin başına zaman zaman geliyor....
şu an yaşadığım yerde neyse ki artan yemek ekmek site önüne gecekondu yapan ,bizimde maskotumuz haline gelen conny 'e ve ekibine gidiyor...(köpek oluyor conny:)
ama yinede evde nasıl tüketebiliriz bunları yazalım....
en pratik yol ekmek kızartmasıdır .hem kahvaltı aradan çıkar hemde lezzetli bir kahvaltı yapmış olursunuz....ama yağlı oluyor ve kızarırken koku yapıyor diye genelde sık yapmayız...
ara sıra pizzasını yaparak bi değişiklik yapabilirsiniz..izim çocuklar gayet sevdi....
ben üzerine evdeki herşeyden koydum ama sadece peynirli veya sebzeli bile yapılabilir...size kalmış..
şunuda belirtmek isterim....artan ekmeklerinizi bayatlayacağını düşündüğünüzde veya bayatlamış ve siz sürekli taze ekmek takviyesi yaptığınızda o bayatları bari dondurucuya atın..merak etmeyin evde ekmek kalmadığı bir aciliyet gününde imdadınıza koşacaktır....iyiki koymuşum dersiniz..en azından dondurucuda bayat haliylede olsa küflenmeden kalıyor....

malzemeler.....
- yarım ekmek ve bi kaç parça lavaş
- 2 adet orta boy yumurta
- 1 büyük çay bardağı süt
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı kekik
- biraz tuz ve az zeytinyağ
- salam
- sosis
- kaşar peyniri
- domates
- yeşil biber
- sucuk
- zeytin
- ekmekler küçük küpler halinde doğranır..
- bir kasede yumurta ,yağ ve süt çırpılır ekmeklerin üzerine dökülür..
- sos ekmeklerin her tarafına gelecek şekilde karıştırılır.
- yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak şekil vererek kaşığın sırtı ile bastırılır...
- üzerine salça,ketçap ,kekik,az zeytinyağı ve az su ilavesi ile yapılan sos ekmeklerin üzerine sürülür...
- onunda üzerine kaşar rendesi serpilir ve diğer malzemeler arzu edilen şekilde doğranarak pizzanın üzeri süslenir...
- en üste yine arzuya göre kaşar ekleyebilirsiniz.ama kuruyacağı için pişmeye yakın serpebilirsiniz..
- 200 dereceli fırında üzerindeki malzemeler pişene kadar tutulur...
- dilimlenerek servis edilir..
3 yorum:
off offf harikaa görünüyor canım yaaaa eline sağlık süper süperrrr :)
Gerçekten çok lezzetli görünüyor elinize sağlık:)
Ellerinize sağlık nefisss görü
nüyo:)
Yorum Gönder