6 Ekim 2011 Perşembe

ADANA KEBAP TARİFİ

adana kebap nasıl yapılır
adana kebap



"hep mi sebze yiycez" diyen ailem.......tabiki hep sebze yemiycez:)))arada bir kebaplar,etli sütlü tariflerde yapacağım size:)aynı bunun gibi..

özellikle Asya kızım....okuldan her geldiğinde tencerinin kapağını kaldırıp burnunu büzdürüp,kaşlarını sıktırıp off yaa sesinini taaa salondan duyoyorum ona göre......yine mi fasulye,yine mi ot(ıspanak olur kendisi) demenden dolayı vicdanım sızladı:))))))))sana kebap yaptım...hemde acılı:)))))))))))))

tabii önden bi kase yoğurt çorbası yemen şartıyla...:)


adana kebabı


bizim evde her yemeğe burun kıvıran biri varsa o da büyük kızımdır.....sebzelere ot der,etlerin yağlı kısımlarını hiç sevmez ..her yemek sonrasında tabağının kenarına dağ gibi yığılmış domates biber parçaları kenarı az yağlı etler,maydonozlar vardır.......

ama inatçı değildir....ne verirsem yer...sıkıla pıkıla da olsa yer......en azından küçük zuzu gibi ağzından lörp diye çıkarmaz:)))

bende ara sıra asyaya süpriz yaparım..özellikle restoran tipi yemekleri,sunumları çok sever......adanamız acılıda olsa büyük bir zevkle yedi.....


bu lezzete hepimiz bayıldık.....bu güzel tarifi sevgili hansacığım verdi...bloğunda tarifi yok ama en kısa zamanda eklemesini istiyoruz..onun soğanlı ve sarımsaklı kebabını da merak ediyoruz yani:)))))

malzemeler.....
  • yarım kg kuzu kıyma
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • tuz
  • enli şişler
yapılışı.....
  1. pul biber bir çay bardağına yakın soğuk suya karıştırılır..rengi çıkana kadar bekletilir...
  2. rengi çıktıktan pul biber suyu ile baraber kıymaya eklenir.......sonra bütün malzemeler yoğrulur....
  3. buzdolabında en az yarım saat bekletilir.....
  4. yassı şişler alınır..el ara sıra ıslatılarak kıymadan alınan parçalar şişlere geçirilir...avuç içinde sıkılarak şekil verilir.......


adana kebap1

  1. şekil verilen şişler fırın ızgara teline dizilir...
  2. telin altınada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi konur....

adana kebap2

  1. fırında 180-200 derecede ızgara ayarında şişler pişirilir.....kızardıktan sonra diğer tarafı çevrilir......
NOT....
  • acılık oranı size kalmış.ne kadar isterseniz katabilir veya azaltabilirsiniz...
  • soğan ve sarımsak sevenler için daha lezzetli olabilir......
  • kuzu kıymasına birazda dana kıyma ekleyebilirsiniz....
  • fırında şişleri çevireceğiniz zaman teli ve altındaki tepsiyi aynı anda çekin yoksa şilerin yağı fırın kapağına ve yere dökülebilir:)
  • benim yassı şişim olmadığı için üç adet normal şişi yanyana getirerek kebaplarımı yaptım....
afiyet olsun.....

28 yorum:

Hansa dedi ki...

kebap zaten laf söz istemiyo enfessss ötesi görünüyo eline sağlık....
amaaaa;
enli şiş imalatyın için seni tebrik ediyor ve kutsuyorum :)))))

fatosun mutfagından... dedi ki...

bu nasıl bir görüntü..vallahi şahane olmuş arkadaşım..tek kelimeyle muhteşem..en en en kısa zamanda mesala yarın:)) tarafımdan denenecektir:))ellerine sağlık

zeymurancafe dedi ki...

canım benım teşekkur ederım benımkısı hemen yapılan türden basıt tarıfler:)arkadaşım ne hazırlamış diye bakmaya geldım adana kebap buldum harıka evde olunca yapılınca daha da güzel şahsen benım yaşadıgım yer çok küçük hatta ıyı bır restorant yok desem yeri var böyle olunca evde yapılanlar pek bir makbule geçıyor süper olmuş canım ellerıne sağlık ,sevgiler...

memolininannesi dedi ki...

acı varsa ısın ıcınde orda ben yokum malesef.. ama ellerıne saglık footgraflar ye benı dıyor

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

elinize sağlık çok güzel gözüküyor yeni bir bir blog açtım sizide oraya bekliyorum:)http://reyhankokulu.blogspot.com/

halenze dedi ki...

çek bi adana şefim.. benimki acısız olsun diycem bu sefer urfa olucak. elelrine sağlık devrem hacı saliha usta (kebapçılar neden hep hacı olur bilmem) yakında içli köfte bekliyoruz sizden:)) :)

muko dedi ki...

ne kadar güzel görünüyor sanki yemek dergilerinden fırlamışcasına profesyonelce çekilmiş fotolar gibi muhteşem
eline sağlık canım

bizdede durum aynı küçük oğlumda tabakta illa bişiler kalır mızmzıdır kendileri pek çok

sevgilerimle

bırtutamkekik dedi ki...

nefis olmuşş bunlarr:))
ellerine sağlık canım..
restoranlara taş çıkartmış resmen tarifi arkadaşının...
denenmeli mutlaka.
sonucu paylaşırım kısmetse..
sevgilerimle...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm..
nefis görünüyor bu kebaplar:)
hatta şahane:))
ellerin dert gömesin:)
sevgiler..

Unknown dedi ki...

ooooo aklım gitttii ellerine sağlık kaçıyorum burdan

made in funda dedi ki...

tebrikler gerçekten şahane görünüyor.ellerine sağlık.adana kebabı bu dünyada en çok sevdiğim yemektir.nasıl güzel yapmışsın.ellerine sağlık.

Lezzet Karnavalı dedi ki...

OHH GELSİN KEBAPLAR,MİS GİBİ GÖRÜNÜYOR,ELİNİZE SAĞLIK!:)

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, mutlu kal :)

hunerlieller dedi ki...

6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
adresinden bana ulaşabilirsiniz.

cincinsfikirli dedi ki...

NEFİSSSSSSSS TRUFFLAR DA ÖYLE...ELLERİNE SAĞLIK, SEVGİLER...

Baharcicegi dedi ki...

Arada bir cocuklari sevindirmek iyidir bize kalsa hep sebze yiyecegizde
sanki yemek dergisiden bir ustanin adana kebabai duruyor karsimda
Disal usta eline saglik

Adsız dedi ki...

merhabalar.bunu tümden dana kıymayla yapabilir miyiz acaba.cevap için şimdiden teşekkürler.

zeynep

Disalce dedi ki...

zeynep hanım ben bunu dana kıymasıylada yaptım.çok güzel oluyo..çok yağsız bir kıyma olmasın ama..çok kuru olur o zaman.....ben teşekkür ederim..:)

Unknown dedi ki...

Ben kaç yaşına geldim hala burun kıvıra kıvıra yiyorum sebzeleri..:)))
Tam benlik bir kebap,en acılısından..
Ellerine sağlık canım..

susamcorekotuFeriha dedi ki...

nefis bir görüntü:)) eline sağlık

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Nefis nefis... harika fotograflar sisler harika gözüküyor canim cekti Gece Gece :)))) ellerine saglik canim

Cocukla Cocuk dedi ki...

muhteşem görünüyor ben de yapmak istiyorum becerebilirim inşallah

OYA dedi ki...

bu tarifi koymanız çok iyi olmuş.yarın hemen yapıyorum.teşekkürler...

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bir Ruh Yolculuğu dedi ki...

Biraz önce bu taifi yaptım ve gerçekten harika olduuuuu :) Eşim kolay kolay bişey beğenmez ama bayıldı resmen :) çok teşekkür ederim diğer tariflerinizide hiç vakit kaybetmeden deniycem...Sevgiler....

Disalce dedi ki...

sevgili"bir ruh yolculuğu" arkadaşım......
tarifi denemene ve beğenmenize çok sevindim.....yorumun için ayrıca teşekkür ederim:))

Unknown dedi ki...

Denedim bakalim firina gircek birazdan tesekkurler tarif icin

zeymurancafe dedi ki...

acılı acılı ne de güzel olur sevgili arkadaşım ellerine sağlık çok nefis görünüyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak