tariflere sadık kalmadığımı, değişiklik yaptığımı genelde yazıyorum.biliyorsunuz....
genelde şekli hoşuma giden tarifleri elimdeki malzemelerle bi an önce denemk istiyorum......kabarcık ekmek tarifini yaparken kalıp hamurla dolunca elimde büyükçe bir beze arttı......
düşünmedim çünkü kafamda bu tarifi denemek hamuru yoğururken vardı......artmassa yapmam, artarsa yaparım diyordum.....ve arttı....
tahinli çörekleri çok severim.....bazen kendim yaparım bazen hazır alırım......şekeri iyi olcak ama.az şekerli sevmem......ben küçükken tahin pekmez karışımlarında niye pekmezi az koyuyorlar diye söylenirdim....tahinin acı bir tadı var ve onun damağıma bıraktığı acılığı sevmiyorum...
o yüzden şekeri çok koncak......
bu tarifi demeyeyim çünkü tarifle tek alakası şekli oldu.......yabancı bir sitede gördüm.....tarçınla yapmış site sahibi.....ben tahinli sevdiğimden tahinli denedim..hamuruda değişikti onun..ben her zaman ki gibi denemek için sabırsızlandığımdan kendi hamurumla hallediverdim..maksat şekli denemkti..
tarçınlıyıda çok merak ediyorum aslında.hiç yemedim ..tarçınlı denenecek tariflerde var bakalım ne zamana kısmet.....
tahinli çörekleri pişirdikten hemen sonra yiyemezsiniz..hamur gibi olur..dinlenmesi gerekir..soğuyunca daha lezzetli olur.o yüzden dinlendirmeden yemeyin.....çok güzel bir tat...tahin sevenler bilir zaten.cevizin uyumu helee......nefis......
ben herzaman ki gibi size sunum önerisi vermek için ekledim.ama kendi yaptığım tarifide yazacağım....normal ekmek hamuruylada çok güzel oluyor ....
malzemeler....
hamur için....(hamurun çeyreğini kullandım)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık yoğurt
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 poşet toz maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 su bardağı kadar ceviz içi
- hamur için önce sıvı malzemeler şeker ve maya karıştırılır....daha sonra tuz un eklenir...yumuşak ama şekil alan bir hamur yapılır...
- mayalamaya bırakılır......
- hamurdan, yumruğunuzdan büyük bezeler yapılır...
- bir beze unlanarak ince bir şekilde açılır......
- tahin,şeker ve ceviz karıştırılıp açılan bezenin içine sürülür...
- hamur bi uctan başlayarak rulo şeklinde sarılır.......
- uzun rulo ,uzununa bıçakla kesilir.....
- elde edilen iki parça tahinler dışarı akmadan ,kesik kısımlar görünecek şekilde birbiri etrafında kıvrılır.....
- elde edilen burguyada simir şekli verilir.....
- üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir....
- ben elimdeki mayalı hamurla denedim...siz kendi hamur tariflerinizle bu şekli deneyebilirsiniz...
- simit şekli verilmiş fotoğrafta yağlı kağıdımdaki siyahlıklar çikolatadır...üzerinde çiko dondurduğum kağıdımda yapmak istedim...hem hamura yapışsın güzel olur dedim:)))) aklınıza bişey gelmesin:)
- bu şekli tahinli hamura vermek gerçekten zor...tarçınlı iç ten daha güzel şekil çıkarırsınız belki....
18 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİSS.
ellerine saglik ,gercekten bayildim he le de sekline.harika olmus,sevgilerle.
Şekli gerçekten çok hoş olmuş canım. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
hımmm nefis görünüyor dişalcim.bayılırım tahinli çörege.şekilde on numara:)eline emegine saglık.sevgiler.
rüzgar gülü gibi =) harika olmuş..
ellerine sağlık..
Bursalilar cok yapar tahanli cörek derler .firinlarda da simidin yaninda bolca bulunur .eline saglik disalcigim.
ellerıne sağlık canım nefıs olmus tahınlı coreklerı cok severım ama tazeyken daha bır lezzetlı oluyor sankı
Görüntü harika. Ellerinize sağlık.
yerim kii benn buu lezzetii:))
ellerine sağlıkk canım..
hamur işlerine bir süreliğine ara kararı aldım ama,bu mümkün gibi görünmüyor peekk:(
yaparım ki ben bunu:))
öperim canımm..
muhabbetle...
gözüm gönlüm açıldı ellerine sağlık enfess
sevgiler
vıyy...yabancı sitede resmi görsem mımhh yapar geçerim ama sen harikalar çıkarmışsın canım deniycem en kısa zamanda ...ama benim resimler çok küçük blogdaaa sizinkiler daha güseeellll........
görüntü çok güzel,mutlaka denenmeli,ellerine sağlık canım...
ooo bu muhteşem olmuş..kayseri de tahinli çörek cok fazla yapılıyor hatta ekmek fırınlarında bile satılıyor,..cevizi de cok yakıştırdım bu çöreğe eline sağlık
harika görünüyor
ellerinize sağlık
en sevdiğimmm :) çok güzel!
nasıl da lezzetli görünüyor öyle bayılırım tahinli çöreklere zaten hemen yapıcam.
ben de bekilyorum bloğuma http://keceliislerdukkani.blogspot.com/
Merhaba ekmek hamurundan nasıl yapılır hangi malzemeler eklenmeli hamura?
merhaba ....
ekmek hamuru un ,su tuz maya ile yapılan hamur...tuzu az katılırsa ve incecik açılırsa olur...
Yorum Gönder