ramazan orucu yaklaşıyor inş....
artık hergün netten tarif bakmaya başlarız......özellikle davetlere ne pişirsek,ne tatlı yapsak ,ne çorbası yapsak diye dört döneceğiz bloglarla...
ben ramazan sofraları yayınlamada iyi değilim ,öyle şık sofralar kurup fotoğraf çekemiyorum aceleden ama bu işi harika yapan blogcu arkadaşlarım var onlardan güzel sofra fotolarını bekliyor olacağım....
bizlerde o sofralardan ilhamlar alacağız......
benim ramazanım evde geçmediği için falza fikir veremiycem size..uzun zamandır ailemin yanına denk geliyor tatilimiz.o yüzden aile sofraları oluyor bizimkiler....
neyse bu tarifi aklınızın köşesine kaydedin çünkü ramazanda gerçekten pilava güzel eşlik eden bir tarif..bu tarifi biliyorsunuzdur ,sık sık yapıyorsunuzdur hatta....ama hatırlatmak istedim sadece...:))
yeni evlendiğim sıralarda sık sık yapardım..sonra uzuunca yıllar yapmadığımı farkettim...hem bloğa koyalaım hemde tadını hatırlayalım diye ekledik bakalım...
şimdi malzeme listesine bakanlar olursa demesin ki vay bunda soğan yok sarımsak yok.....sevmediğim ve yemediğim için katmıyorum biliyorsunuz.....siz katmayı unutmayın.......
malzemeler....
- 4-5 adet patlıcan...
- 250 gr. az yağlı kıyma
- baharatlar(pul biber,karabiber,kimyon)
- 1 yemek kaşığı salça
- 4-5 küçük domates
- 2 yeşil biber
- kürdan
- patlıcanlar alacalı soyulur....tuzlu suda bekletilir....
- kıyma baharatlarla beraber yoğrulur dinlenmeye bırakılır.....
- suda bekletilen patlıcanlar havlu kağıda dizilir..her kata yeni havlu serilerek suyunu çekmesi için kurulanır.
- tavaya az sıvı yağ dökülür..yağ kızdıktan sonra patlıcanlar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır...
- kızaran patlıcanlardan iki tanesi artı işareti olacak şekilde üst üste konur...
- tam ortasına kesişme yerine , yuvarlak doğranmış bir domates konur..
- üzerine yoğrulan kıymadan köfteler yapılıp konur....
- fotoğraftaki gibi patlıcan köftenin üzerine gelecek şekilde bohça gibi katlanır..
- yine en üste bir domates ve doğranmış biber konularak kürdan batılır....
- tepsiye dizilen kebapların üzerine salçalı su yapılır ve dökülür..
- 230 derecede içindeki köfteler pişip,üzeri kızarana kadar bekletilir...
- köftesine sarımsak katmayı unutmayın....
- salçalı suyu kaynamış suyla yaparsanız fırında daha çabuk kaynamaya başlar..
- yada ateşe dayanıklı bir kapsa ocağın üzerinde kaynayana kadar tutabilir ondan sonra fırına koyabilirsiniz..
- veya da tepsinin üzerine folyo kapatabilirsiniz.hem daha çabuk kaynar hemde daha çabuk pişer ama fırından çıkarmadan önce üzeri kızarsın folyo çıkarılıp diye az da olsa bekletmek gerekir.
8 yorum:
Çok severim ve özellikle yazın sıklıkla yaptığım bir yemek..Ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar,sevgilerimle:)
misafırler ıcın harıka bır sunumda patlıcanlı köfte nefis bır lezzet ellerıne sağlık canım
patlıcanlı herşeye bayılırım
İSlim kebabıda tam ramazanlık bir yemek bence
hem şık sunumulu hemde lezzetli ;)
eline sağlık olsun
inş.mevlam ramazana hayırlısı ile bizleri ulaştırır.bende bu yemegi ramazanda davet için sık sık yaparım:)pilav ile muhteşem bir ikili oluyorlar.eline emegine saglık canım.sevgiler.
İşin sırrı ortasındaki domatesteymiş,vay arkadaş!
Ben hep tavuklusunu yapıyorum, açılmasınlar diye ordan tuttur burdan tuttur derken minicik oluyorlar. Bir dahaki sefere kocaman kocaman olacaklar, oley:)
İşin sırrı ortasındaki domatesteymiş,vay arkadaş!
Ben hep tavuklusunu yapıyorum, açılmasınlar diye ordan tuttur burdan tuttur derken minicik oluyorlar. Bir dahaki sefere kocaman kocaman olacaklar, oley:)
Ellerine sağlık.Klasikleşmiş nefis bir tarif:)
ellerine sağlık disalllll yine süper bir tarif fotolarla ayrıntılı anlatımın da çok hoş canım kocaman öptümm hoşçakal :)
Yorum Gönder