yumurtalı simit kızartması |
bayat ekmek değerlendirme işini daha tam beceremezken, bayat simiti değerlendirdim nasıl ama....:)
ekmek konusunda gerçekten dikkat edelim.....ben genelde fazla ekmek olduğunda dondurucuya atıyorum...ve yiyeceğim kadar çıkarıyorum......
artan ufak tefek ekmekleri genelde ya kahvaltıya kızartıyorum ya da akşam yemek yapmayıp çay eşliğinde ekmek pizzası olarak değerlendiriyorum..şekilleri yamuk yumuk olsa bile bir şekilde pizzaya çeviriyorum ..ve şekilsizleri ben yiyorum..ne demişler "analar dert yesin ,yarım yarım dört yesin"......:))) bu laf nerden mi çıktı..." bir kadının dört çocuğu varmış.....artık evde elma mı ekmek mi bilemiyorum sadece dört tanede o yiyecekten varmış...tabi herkes aç.......anne çocuklarına dağıtmış kendine kalmamış.....çocuklar da üzülmüş ,hepsi yediği şeyin yarısını annelerine vermişler...annede demiş ki" yavrularım analar dert yesin ,yarım yarım dört yesin " :)))
neyse konudan dışarı çıkmayalım.....ne yapıyorduk...
-akşam çay-ekmek pizzası( artık evde ne varsa ..mesela dün akşam yine bir bayat ekmek kurtarma operasyonu vardı bizde.....dolaptaki peynirleri rendeledim...üzerine iki yumurta kırdım.biraz yağ gezdirdim...pul biber falan ektim..ekmeklerin üzerine sürdüm....çok seviyoruz böyle peynirli falan acayip sarıyo akşamları)
-sabah kahvaltıya kızartma yapmak.....ama bunu bile yiyeceğemiz kadar yapmak lazım....mesela kızarttıktan sonra yenmeyen ekmekleri yine atmak zorunda kalıyoruz....halbu ki kızartma işleminide az yapmakta fayda var...
- dondurucuya atmak......ekmeklerin irili ufaklı olmasına aldırmayın..birgün ekmeksiz kaldığınızda o ekmekler kurtarıcı oluyor.....
-ekmekleri kabuğuyla içiyle dışıyla robotta çekip yine buzdolabı poşetine doldurup köfteler için hazırda bulundurmak....
-ekmeklerinizi yiyeceğiniz kadarını mikrodalgada ısıtabilirsiniz...ısındığında poşete koyun ki sonrasında ki sertleşme olmasın......
-yine ekmekleri ufak ufak parçalayıp bir tepsi içinde evin güneş alan bir yerinde kurumuya bırakmak veya fırında daha hızlı kurutmak..ve ardından robotta çekip galeta ununa çevirmekte bir yöntem........
-birde benim son zamanlarda sık yaptığım bir yemek...omaç....... nefis lezzetli birşey.....bir tavaya tereyağını bolca koyuyoruz, 2-3 yumurta kırıyoruz...yumurtalar tam pişmeden küçük küçük parçaladığımız ekmekleri üzerine boşaltıyoruz ve karıştırıyoruz..tereyağ ve yumurta ekmeklerle bütünleşiyor nefis bir yemek oluyor.....
-benim ve kızlarım en sevdiği bir tatlımız bile var....bayat ekmek trufu..mutlaka deneyin....hatta burada evde kurumaya yüz tutmuş sofralık çikolatanızı bile değerlendiriyorsunuz harika oluyor.....yemeye doyulmuyor o kadar diyorum:)))
-bazı yemek gruplarında da ekmek kullanılıyor...mesela
-iskender kebap
-papara
elbette bu tariflere o kadar ekmek gitmiyor...sonuçta hala elinizde bayat ekmek kalıyor...size düşende yeteri kadar almaya çalışmak ve eldeki bayatları dondurucudan yavaş yavaş tüketmek olacaktır...zamanla bu sistemi otrutuyorsunuz ve evde bayat ekmeğe bile ihtiyaç duyuyorsunuz......
herkese israfsız günler diliyorum...tarife geçiyorum.......
malzemeler....
- 1 adet simit
- 1 adet yumurta
- tuz
- kızartmak için az zeytinyağ
yapılışı......
- simiti dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesin....
- yumurtayı çırpın....içine tuzunu atın...
- simitin susamsız kısmını yumurtaya bulayın ve az, kızgın zeytinyağında kızartın...
- tek taraflı kızartın susamlı taraf kalsın...
- afiyet olsun...
16 yorum:
Simit,simit,simit,,,istiyorum.Özledim yaa.Burada da var Türk marketlerinde ama niyeyse Türkiyedeki simitlerin tadını tutmuyor.ELLERİNE SAĞLIK.sevgi ve muhabbetlerimle..
Ekmek konusunda sonuna kadar katılıyorum...Simit olayı bitirmiş zaten..Ah yollar bizi ayırmasa o simiti sana tek yedirmezdim biliyosun :D
Gerçekten iyi fikir. Ellerine sağlık. Miss gibi kokusunu duyar gibiyim.
Harika bir fikir. Ellerine saglik canim...
elinize sağlık değişik güzel olmuş bence
Sert olmuyorsa harika bir fikir:)
Ekmekleri dediğiniz gibi bir şekilde değerlendiriyorum, hatta bu akşam sırf o yüzden yumurtalı ekmek yapıp kahvaltı hazırlayacağım.
Ankara'daki simitler ne hikmetse 1 gün kalınca poşette de olsalar taş gibi oluyorlar, ondan sonra da ne mikrodalga, ve tost makinesi, hiçbir şekilde ısınmıyor:(
Sİmiti böyle değerlendirmek hiç aklıma gelmezdi ellerine ve fikrine sağlık sevgiler:)
Ev hanımlığı böyle bir şey her şeyi en iyi şekilde değerlendirir:))...Ellerin dert görmesin canım harikasın...
Sevgiler...
bunu sabah facebook ta gördüm, ilginç bir fikir gibi geldi, öğlen denemek istedim ama nasip olmadı. bu arada ne kadar çok ekmek israfı yaptığımızı hesaba katarsak bu yazı şahane olmuş, face imde paylaşayım da daha çok kişiye ulaşsın tabi izninle
Yumurtalı ekmek çok severim ama simidi hiç yapmadım..Çok lezzetli görünüyor..yapmak lazım hemen..
ellerine sağlık canım.. ben genelde ortadan kesip simitost yaparım buda güzel pide kızartması gibi:)
sevgili asi,izin ne demek,çok memnun olurum ...teşekkür ederim paylaştığın için....:)
Varya çok güzel bişey olmuş.En kısa zaman da deniycem.Ellerinize sağlık.
Simidi çok severim,birde böyle denemeli,ellerine sağlık.
ekmeklere yapardık simitlede çok hoş gözüküyor.
eline sağlık tatlım:))
Ben kızarttım simitleri çok güzel oldu herkese tavsiye ederim tarif için teşekkür ederim ellerinize saglik
Yorum Gönder