4 Mart 2013 Pazartesi

YUMURTALI SİMİT KIZARTMASI ve BAYAT EKMEKLİ TARİFLER

kahvaltılık yumurtalı simit
yumurtalı simit kızartması

bayat ekmek değerlendirme işini daha tam beceremezken, bayat simiti değerlendirdim nasıl ama....:)

ekmek konusunda gerçekten dikkat edelim.....ben genelde fazla ekmek olduğunda dondurucuya atıyorum...ve yiyeceğim kadar çıkarıyorum......

artan ufak tefek ekmekleri genelde ya kahvaltıya kızartıyorum ya da akşam yemek yapmayıp çay eşliğinde ekmek pizzası olarak değerlendiriyorum..şekilleri yamuk yumuk olsa bile bir şekilde pizzaya çeviriyorum ..ve şekilsizleri ben yiyorum..ne demişler "analar dert yesin ,yarım yarım dört yesin"......:))) bu laf nerden mi çıktı..." bir kadının dört çocuğu varmış.....artık evde elma mı ekmek mi bilemiyorum sadece dört tanede o yiyecekten varmış...tabi herkes aç.......anne çocuklarına dağıtmış kendine kalmamış.....çocuklar da üzülmüş ,hepsi yediği şeyin yarısını annelerine vermişler...annede demiş ki" yavrularım analar dert yesin ,yarım yarım dört yesin " :)))

neyse konudan dışarı çıkmayalım.....ne yapıyorduk...
-akşam çay-ekmek pizzası( artık evde ne varsa ..mesela dün akşam yine bir bayat ekmek kurtarma operasyonu vardı bizde.....dolaptaki peynirleri rendeledim...üzerine iki yumurta kırdım.biraz yağ gezdirdim...pul biber falan ektim..ekmeklerin üzerine sürdüm....çok seviyoruz böyle peynirli falan acayip sarıyo akşamları)

-sabah kahvaltıya kızartma yapmak.....ama bunu bile yiyeceğemiz kadar yapmak lazım....mesela kızarttıktan sonra yenmeyen ekmekleri yine atmak zorunda kalıyoruz....halbu ki kızartma işleminide az yapmakta fayda var...

- dondurucuya atmak......ekmeklerin irili ufaklı olmasına aldırmayın..birgün ekmeksiz kaldığınızda  o ekmekler kurtarıcı oluyor.....

-ekmekleri kabuğuyla içiyle dışıyla  robotta çekip yine buzdolabı poşetine doldurup köfteler için hazırda bulundurmak....

-ekmeklerinizi yiyeceğiniz kadarını mikrodalgada ısıtabilirsiniz...ısındığında poşete koyun ki sonrasında ki sertleşme olmasın......

-yine ekmekleri ufak ufak parçalayıp bir tepsi içinde evin güneş alan bir yerinde kurumuya bırakmak veya fırında daha hızlı kurutmak..ve ardından robotta çekip galeta ununa çevirmekte bir yöntem........

-birde benim son zamanlarda sık yaptığım bir yemek...omaç....... nefis lezzetli birşey.....bir tavaya tereyağını bolca koyuyoruz, 2-3 yumurta kırıyoruz...yumurtalar tam pişmeden küçük küçük parçaladığımız ekmekleri üzerine boşaltıyoruz ve karıştırıyoruz..tereyağ ve yumurta ekmeklerle bütünleşiyor nefis bir yemek oluyor.....

-benim ve kızlarım en sevdiği bir tatlımız bile var....bayat ekmek trufu..mutlaka deneyin....hatta burada evde kurumaya yüz tutmuş sofralık çikolatanızı bile değerlendiriyorsunuz harika oluyor.....yemeye doyulmuyor o kadar diyorum:)))

-bazı yemek gruplarında da ekmek kullanılıyor...mesela
-iskender kebap
-papara

elbette bu tariflere o kadar ekmek gitmiyor...sonuçta hala elinizde bayat ekmek kalıyor...size düşende yeteri kadar almaya çalışmak ve eldeki bayatları dondurucudan yavaş yavaş tüketmek olacaktır...zamanla bu sistemi otrutuyorsunuz ve evde bayat ekmeğe bile ihtiyaç duyuyorsunuz......

herkese israfsız günler diliyorum...tarife geçiyorum.......


yumurtalı simit

malzemeler....

  • 1 adet simit
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • kızartmak için az zeytinyağ

yapılışı......

  1. simiti dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesin....
  2. yumurtayı çırpın....içine tuzunu atın...
  3. simitin susamsız kısmını yumurtaya bulayın ve az,  kızgın zeytinyağında kızartın...
  4. tek taraflı kızartın susamlı taraf kalsın...
  5. afiyet olsun...
......

16 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

Simit,simit,simit,,,istiyorum.Özledim yaa.Burada da var Türk marketlerinde ama niyeyse Türkiyedeki simitlerin tadını tutmuyor.ELLERİNE SAĞLIK.sevgi ve muhabbetlerimle..

lezzet avcısı dedi ki...

Ekmek konusunda sonuna kadar katılıyorum...Simit olayı bitirmiş zaten..Ah yollar bizi ayırmasa o simiti sana tek yedirmezdim biliyosun :D

Unknown dedi ki...

Gerçekten iyi fikir. Ellerine sağlık. Miss gibi kokusunu duyar gibiyim.

Unknown dedi ki...

Harika bir fikir. Ellerine saglik canim...

günlük yaşamım dedi ki...

elinize sağlık değişik güzel olmuş bence

Nesrin dedi ki...

Sert olmuyorsa harika bir fikir:)
Ekmekleri dediğiniz gibi bir şekilde değerlendiriyorum, hatta bu akşam sırf o yüzden yumurtalı ekmek yapıp kahvaltı hazırlayacağım.

Ankara'daki simitler ne hikmetse 1 gün kalınca poşette de olsalar taş gibi oluyorlar, ondan sonra da ne mikrodalga, ve tost makinesi, hiçbir şekilde ısınmıyor:(

birincisin dedi ki...

Sİmiti böyle değerlendirmek hiç aklıma gelmezdi ellerine ve fikrine sağlık sevgiler:)

Gönülünce dedi ki...

Ev hanımlığı böyle bir şey her şeyi en iyi şekilde değerlendirir:))...Ellerin dert görmesin canım harikasın...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bunu sabah facebook ta gördüm, ilginç bir fikir gibi geldi, öğlen denemek istedim ama nasip olmadı. bu arada ne kadar çok ekmek israfı yaptığımızı hesaba katarsak bu yazı şahane olmuş, face imde paylaşayım da daha çok kişiye ulaşsın tabi izninle

Nurşen Aksoy dedi ki...

Yumurtalı ekmek çok severim ama simidi hiç yapmadım..Çok lezzetli görünüyor..yapmak lazım hemen..

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım.. ben genelde ortadan kesip simitost yaparım buda güzel pide kızartması gibi:)

Disalce dedi ki...

sevgili asi,izin ne demek,çok memnun olurum ...teşekkür ederim paylaştığın için....:)

Unknown dedi ki...

Varya çok güzel bişey olmuş.En kısa zaman da deniycem.Ellerinize sağlık.

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Simidi çok severim,birde böyle denemeli,ellerine sağlık.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ekmeklere yapardık simitlede çok hoş gözüküyor.
eline sağlık tatlım:))

Adsız dedi ki...

Ben kızarttım simitleri çok güzel oldu herkese tavsiye ederim tarif için teşekkür ederim ellerinize saglik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak