12 Ağustos 2014 Salı

PROFİTEROL

profiterol
profiterol



en çok beğeni alan tarifimiz profiterol..

bloğumda tarif bolca mevcut ama iç kremaları farklı...en güzel kremalı olan bu tariftir..deneyin derim :)


lafı çok uzatamıyorum malum iş güç :))

profiterol
profiterol

profiterol nasıl yapılır?


malzemeler....şu hamuru tarifi..

  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta

pastacı kreması....

  • 750 ml süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 2 adet iri yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un+nişasta ( bir su bardağının yarısından fazlası normal un,üzeri nişasta ile tamamlanacak şekilde doldurulur..ama tepeleme olmayacak bardak üzerinde dudak payı gibi bir boşluk bırakılacak)

 çikolata sosu...

  • hazır sos +süt

 yapılışı.......

  1. şu hamuru için tereyağ ve su ocakta kaynatılır......
  2. un ilave edilir......katılaşana kadar karıştırılır......
  3. katılaşan hamur ılınınca içine tek tek yumurta yedirilir.......
  4. yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde veya daha küçük bi şekilde iki kaşık yardımı ile aralıklı dizilir.......(fındıktan biraz büyük)
  5. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.......
  6. çikolata sosu ve kreması hazırlanır........
  7. krema için
  8. vanilya hariç tüm malzeme tencerede çırpıcı ile çırpılır..yumurtanın karışması sağlanır..
  9. ocağın altı yakılarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir....
  10. altı kapatılınca vanilya ilave edilir...
  11. beş dakikada bir üzeri kabuk bağlamaması için soğuyana kadar karıştırılır...
  12. servisde birkaç saat kala hamurlar ikiye bölünerek içine krema doldurulur......
  13. soğumuş haldeki çikolata sosouda dökülerek servis edilir........(çikolata sosunu hazır kullandım..süt ile pişirilenden)

not....

  1. hamur için yumurtayı kırarken tek tek kırmayı unutmayın...hamurun kıvamına göre ve yumurtaların büyüklğüne göre azaltıp çoğaltmak zorunda kalabilirsiniz.....bana üç yetti...
  2. hamurunuzun piştikten sonra çökmemesi için  piştikten sonra fırını kapatıp içinde bi süre bekletin kurusun...hemen çıkarırsanız sönüyorlar...
  3. sosları kremaları servise yakın bir zamanda ekleyin yumuşamasın...

5 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm olsada yesem canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Marifetane hobi dedi ki...

bayılırım profiterole nefis görünüyor..eline sağlık arkadaşım..

sihirlirloklava dedi ki...

Sevip te yapmaya cesaret edemediğim bir tatlı.Ellerine sağlık.

hacer dedi ki...

Elinize saglik yarin yapmayi düşünüyorum. Tereyagi ile suyu ayni anda kaynattiktan sonra unu koymadan once ocagi kapatiyor muyuz yoksa unu da kisik ateste kavuruyor muyuz

Disalce dedi ki...

hacercim ocağı kapamadan unuda ilave edip biraz kavuruyoruz...baya katı katı bi hamur oluyor zaten...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak