- mesela misafirim geleceği zaman arkadaş arkadaş gezmek yerine direk etkinliklere bakıyorum...çünkü kocaman bir arşiv geziyorum o zaman.......ve benim gibi düşünen insanlar için tarifimin böyle bir arşivde yer alması hoşuma gidiyor........
- ve burdan etkinlik yapan arkadaşlara bi önerim olacak...ben pek vakit bulamıyorum....onun için işin uzmanlarına sesleniyorum......hobi sayfası olan arkadaşlar eskileri değerlendirme diye bi etkinlik yapıyorlar.......bizim sayfalarımızda mutfakla ilgili olduğuna göre ,bizlerede evdeki artan malzemeleri veya kullanılmayan ,buzdolabında çürümesini beklediğimiz gıdaları değerlendirmek ile ilgili bi etkinlik düzenleseler........bu şekilde yeni tarifler türeyeceğini bile düşünüyorum........yetkililere duyurulur.......
malzemeler......
pandispanyası için.....
- 4 adet yumurta(beyazı kar haline getirilecek)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kab.tozu
- 1 paket kakaou puding
- 1 poşet sade kremşanti
- pudingin belirttiği kadar süt....
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- keki ıslatmak için sulandırılmış vişne reçeli
- üzerine rendelenmiş çikolata ve elma dilimleri
- kenarlarına kavrulmuş fındık içi
- puding tarifine göre pişirilir....
- soğuduktan sonra kremşanti toz halinde pudinge eklenir ve iyice çırpılır...
- yumurtanın beyazı ayrı bir kapta kar haline getirilir...
- sarısı ile şeker iyice çırpılır.....
- kabartma tozu ve un eklenir....
- en son yumurtanın beyazıda ilave edilerek yavaşca alttan üste doğru karıştırılır...
- yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba dökülür....
- 180 dereceli fırında üzeri pembelşinceye kadar pişirilir....
- pandispanya ortadan ikiye bölünür......
- birinci kat reçelli su ile ıslatılır......yapılan krema sürülür....vişneler eklenir....
- diğer kat üzerine konulur.....yine reçelli su ile ıslatılır......artan krema ile kaplanır....
- kenarları fındık içi ile,üzeri ise elma dilimi,vişne ve rende çikolata ile süslenir....