12 Ekim 2011 Çarşamba

PATLICANLI ARMUT KÖFTE

armut köfte
bu köfteler hiç armuta benzememiş değil mi:)))

sofra dergisi geçen sene bana kitap hediye göndermişlerdi...içinden zaman zaman tarifler yapıyordum ama her yaptığımı fotoğraflayamadığım için (genelde akşama denk geldiği için) yayınlayamıyordum.........

bendeki kitapta tavukla yapılıyordu...bende öyle yaptım ama sofranın kendi sitesinde kıyma ile yapmışlar onu görmek için tık yapınız:)kıymalı armut köfte...

ama bu tarifi sırf yayınlamak için deneyip yaptım.....size özel anlayacağınız....patlıcanı çoğu kişi sever......tavukla olan uyumunuda ben çok severim.......

armut köfte1

sürekli yapılıcak bi tarif değil ama ömrünüzde bi defa yapmanızı tavsiye ederim..ben yine ev halkıma yaptım.......çok hoşlarına gidiyor bu tarz yemekler........biraz oyalayıcı gibi görünsede oyalıyo gerçekten:))))))))))))))önce kolay diyecektim ama yaptıklarımı düşününce oyaladığını yazayım dedim:)))))

kalabalığa yapılacak bi tarif değil uğraştırır sizi...ama patlıcanları ikiye üçe bölerek yaparsanız daha küçük armut köfteleriniz olur.......
armut köfte2
tarifini aşağı yazacağım ama en son böyle bir soslama zamanı var......fırına verilmesi gerekiyordu ama ben tencerede sosu pişirip içine attım patlıcanları,orda pişirdim biraz........gayt güzel oldu......

malzemeler.........
  • 5 adet küçük patlıcan
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • tuz,karabiber
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ


armut köfte yapılışı


yapılışı.....
  1. patlıcanların saplarını kesmeden kısaltarak tamamen soyup tuzla suda bekletin...
  2. suyunu sıkıp kurulayıp kızgın yağda kızartın....
  3. tavuk göğsünü robotta çekin...
  4. haşlanmış patatesi rendeleyin....
  5. yumurta ,tuz,karabiber ve ekmek içi ile beraber yoğurun...
  6. köfteyi patlıcan miktarı kadar yani beş parçaya ayırın...
  7. avucunuzun içinde yassıltarak patlıcanın sapı dışarda kalacak şekilde her tarafını kaplayın..
  8. kızgın yağda köfteleri kızartın.......
  9. aynı tenceredeki yağı alarak tereyağı ekleyin...biberleri kızartın ve küçük doğranmış domatesleri ekleyin..tuz serpin.......biraz piştikten sonra patlıcanları tencereye alarak sosla az pişmesini sağlayın.......
not.....
  1. gerçek tarifte biber yoktu ben ekledim..
  2. ve yine tencerede değil en son sosla fırında pişiriliyordu..oda şöyleydi...bi tavada domtesler rendelenip suyunu çekene kadar pişiriyosun...fırın kabına döküyosun...patlıcanlarıda üzerine diziyosun ve fırında 15 dk.pişiriyosun... ben böyle ayrıntıya gerek duymadım ....
  3. kızarmış patlıcanları biraz tuzlayın köftenin içinden tuzsuz çıkıyor......
  4. tarifte yoktu ,olsada kullanmazdım ama soğan sarımsak arzuya göre kullanılabilir....
  5. kıyma ilede yapabilirsinz.......
  6. kızartma işlemlerini hep aynı tencerede ve yağda yaptım.....en son sos yaparken yağı bi kaseye boşalttım......
  7. kitaptaki fotoğrafta şekil olarak daha kısa armuta benzer bir şekli vardı..benim patlıcanlarda küçük olmasına rağmen armuta benzemedi....ama dikkatli baktığımda kısa görünmesi için biraz altta kesmişler gibi geldi bana..tamamen sizin isteğinize bağlı şekli...
  8. tavuk köfteniz benimki gibi yumuşak olursa (cıvık)biraz dolapta dinlendirin..zor şekil veriliyo çünkü...

22 yorum:

halenzeozlem dedi ki...

devrem harikasın. bende armut düşücek gibi ağzım açık bakıyorum eline sağlık. gerçekten deli işi nasıl yaptın bunu :)))

www.lezzetavcisi.net dedi ki...

Patlıcan ve tavuk harika ikili.Hemen denemeliyim =) Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende canım Papela'cığımda görüp denemiştim en
fes bir lezzet sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bende bir benzerini hazırlamıştım...kıyma ile ama içine koyuvermiştim malzemeleri....ellerinize sağlık pek şıkır şıkır lezizi görünüyr....

Gönülünce dedi ki...

Ben hem patlıcanı hemde köfteyi çokk severim...Çokk güzel olmuş ama sabır istiyor bence:))...Ellerine emeklerine sağlık canım...

Sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

canımm bir şeyy söylüyeyim mi...
sofra dergisindeki tsrife on basar senin tarifin.:)
o nasıl itinalı bir anlatım ve resimleyiş öyyleee:)
yüreğine sağlık...
ömrümde bir kere yapmalıyım bu tarifi bende:)
altında disal,in imzası ile...
afiyet bal olsunn bu lezzet bu güzel aileyee:))
gönül dolusu sevgilerimle...

(biraz şiir gibi oldu cümlelerim:))farkında olmadan...:))

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık tatlım çok nefis görünüyor bu tariff ben çok beğendim oyalayıcı ama sonuçta nefisss lezizzz:))

Unknown dedi ki...

Zor da olsa bence de denenmeli. Harika görünüyor, ellerine sağlık Disal'ciğim..

Sevgiler..

made in funda dedi ki...

CANIM ÖNCELİKLE SIRF DENEMEK İÇİN BU ZAHMETLİ,MEŞAKKATLİ YEMEĞİ BİZLERE SUNMAK İÇİN YAPTIĞINDAN ÖTÜRÜ SANA TEŞEKKÜR EDERİM.ÇOKTA AYRINTILI YAZMIŞSIN,ONA DA UĞRAŞMIŞSIN (BİLİRİM ZORDUR)BİR TEŞEKKÜR DE ONA.AYRICA BAYA BAYA ARMUTA DA BENZETMİŞİN BENCE.SÜPER LEZZETLİ OLDUĞU DA BELLİ.BEN DE KIYMALISINI DENERİM BELKİ.BİR PATLICANSEVER OLARAK.ELLERİN DERT GÖRMESİN...HARİKASIN...

LeylaK dedi ki...

valla bravo, ne emek var ne emek var :) çok zahmetli... Ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık canım harika bir görünüm bende mutlaka deniycem

Limon çiçekleri dedi ki...

Daha önce sevgili cafe pepelada buna benzer bir tarif görmüştüm ve yapayım diyordum ki uğraştırıı ve riskli olduğuna kanaat getirdim.Bu aralar hangi yeni tarife elimi atsam beceremiyorum fiyasko ile sonuçlanıyor.elimin ayarımı bozuldu nedir?Ben yutkunmaktan başka birşey yapamıyorum ellerinize sağlık.

yemekbiraşk dedi ki...

bütün yaz boyunca denemek istediğim bir tarifti:) ellerinize sağlık bence çok güzel olmuş
sevgiler
seval

ozguluntarifleri dedi ki...

disalim muthis bir tarif eklemisin cok begendim mutlaka deneyecegim:)
ellerine saglik canim.
sevgiler.

Yeşim dedi ki...

denesem mi diye düşünüp ertelediğim tariflerden...
ellerine sağlık canım.
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canim cok ama cok güzel bir tarif ellerine emeklerine saglik degisiklikler herzaman iyidir ilk firsatta deneyecegim .Afiyetler olsun öpüyorum tatli rüyalar .

Unknown dedi ki...

Oyalayı olmasa aslında tam misafire yapılacak yemek..
Benim canavarlardan fırsat bulursam denemeyi çok isterim.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

patlıcanı bende çok severim ellerinize sağlık sevgiler...

zeymurancafe dedi ki...

canım armutlu olunca içinde armut arıyorum :)armut ve patlıcan :) ne güzel anlatmışsın harıka olmuş ellerıne sağlık

LaMa dedi ki...

armutu elmayi bosver, tarif sahane!afiyetler olsun
bana da beklerim, faebook gitti, dostluk bitti olmasin:)

Adsız dedi ki...

harika, servisler süper olmuş :)

ihlamurcum dedi ki...

çok iştah açıcı, üstelik patlıcan olması müthiş.
Elinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak