peynirli kabak cipsleri |
merhaba arkadaşlar...
tariflerin arası uzamaya başladı farkettiyseniz......:) zaten bahar gelmeye başlayınca tarifler azalır,yaz gelincede tümden kaytarılır.....:))
bloğumla aram bozulmasın diye yinede tarif eklemeye çalışıyorum ve eklemeye devam edeceğim inşallah...
bir müddet tarif eklemesem elim soğuyor çünkü..bir dahada başına dahi geçemiyorum.....
ne zamandır eve kabak alıyorum sırf bu çerezleri yapmak için..ama ne oluyorsa yapamıyordum.....artık dün geçtim başına..öyle zor bir tarif değil ama nedense erteliyoruz bazı işlerimizi...
daha aklımda kabakla yapılacak çok tarifler var.....salatasını hiç yapmadım mesela.....bizde sadece dolması ve yemeği yapılır......salatasınıda yaparsam kabakla olan görevlerim sona erecek....:)
yaptığım bazı hatalarla kabakların bu halde görünmesine sebep oldum.......toz karışımlar çok güzel karışmışken içine döktüğüm sütle beraber hamur olmasına sebep oldum....aslında kabakları tek tek toza bulasaydım çok daha hoş bir görünüm olacaktı.....size tavsiyem kabakları tek tek bulayın...
tadı güzeldi.....özellikle arkadaşım ve çocuğu beğenerek yediler..genelde çocuklar sevmez ya kabağı ..yediğini gördüğümde hem çok sevindim hem de tadı demek ki güzel olmuş dedim:))))))))
daha iri kabaklarla deneyebilirsiniz....
malzemeler....
- 2 adet kabak
- 1 çay bardağı galeta unu( ben ekmekleri fırında kurutup ,rondada çektim)
- 1 çay bardağı murtabey kaşar rendesi (aromalı bir peynirde olur)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 fincan peynirli cips( robotta çekilmiş)
- kabaklar tırtıklı soyacak ile soyulur...ince ince doğranır...
- galeta unu,cips,peynir rendesi ,toz biber karıştırılır....
- kabaklar bu karışıma arkalı önlü batırılır.....
- eğer tutmuyorsa harç, kabakları önce süte batırıp ardında bu karıma bulayabilirsiniz...
- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisinde 230 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızartılır....
- arzuya göre naneli yoğurt sosuyla servis edilir....
- görüntü olarak biraz karışık görünüyor cipsler ..sorun benim süte bulamayıp ,unlu karışıma dökmem oldu..unlu karışımı hamurlaştırdım sonrada böyle bir görüntü oldu...
- kabaklardan önce peynirler pişiyor ve yanmaya başlayabiliyor.....peyniri az tutmada fayda var...yada sert bir peynir kullanabilirsiniz....
- ben sarımsak katmadım ama siz baharatlı sarımsak çeşnileri kullanabilirsiniz.....çok yakışacağına eminim....
- kabakları çok ince dilimleyin ki diğer malzemeler pişip onlar hala yumuşak kalmasınlar.....
..........
18 yorum:
Ellerine sağlık canım...İyi fikir...Sevgilerimle,
canım cok guzel gorunuyor sosla da nefıs olur ellerıne sağlık
Ben kabağın her halini çok severim ama en çok dolmasını,bide bol etli olursa aman amann:)
Çıtır çıtır görünüyorlar,hem fırında olması süpermiş.Tam benlik.
Ellerine sağlık canım:)
ayyy bayıldım nefis görünüyorlarr...
Sevgiler
Evren
Ben görüntüde kötü bir şey göremedim gayette güzel olmuş bence:))...Tadından hiç şüphem yok ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
çok nefis olmuşlar kabağı da çok severim ki yopğurt sosla gerçekten nefis olmuşlar
Canım değişik fikir tadıda güzel olmuştur .güzel görünüyor ellerine sağlık
Cevizli kabak salatasini tavsiye ederim....Bu cipslerede bayildim...
Nefis bir cips olmuş,hemen denemeliyim..Çok güzel olmuş..ellerinize sağlık..
tam randıman aldın aman bırakma canım:)
ellerine sağlık:)
sevgiler..
sanırım kabağın bu halini de çok severim çok güzel görünüyor.elleriniz esağlık.
Çok değişik bir tarifmiş canım denenceklere eklendi bile :) Ellerine sağlık.
çok iştah açıcı görünüyor canım
bunlar nefis olmuş
yine şahane şeyler çıkarmışsın
afiyet bal olsun
Bence bu cipslerin görüntüleri de çok güzel olmuş, üstelik çıtır çıtır oluşları fotoğraftan bile belli:). Ellerine sağlık canım. Denemek lazım mutlaka:).
Sevgilerimle..
aslı
Yapar benim kuzum hemde güzellerini:)))
eline sağlık...
Yine nefis olmuş ellerinize sağlık :)
BA-YIL-DIM.....Muhteşem.Muhakak yapacağım.Ellerine sağlık.Banada beklerim
Harika fikir! Cipssever biri olarak Deneyeceğim inşallah.:)
Yorum Gönder