22 Haziran 2015 Pazartesi

KÖFTELİ KAŞARLI PATATESLİ GÜVEÇ

köfteli kebap
güveçte köfteli kaşarlı patates


bazen yemek kendiliğinden oluşuyor.....

dün köfte kızarttığımda birazını artırmıştım pişirmeden....ertesi güne nefis bir yemeğe dönüşeceğini bilmiyordum :)

iftara az zaman kalınca ben dolabın başında dolaşmaya başladım..açıp kapıyorum açıp kapıyorum..sanki bi açtığımda hazır yemekler göreceğim ya da yemeklik malzemeler...

akşama ne yapsam diye şaşan insanlardanım bende....annem hiç düşünmez....anında çıkarır ortaya nefis yemekler....daha şunu pişircem bunu yapcam derken bile ballandırır canını istetir insanın...

bense dolap tıka basa olsa düşünürüm ne yapsam diye...

yine öyle bir günde yani dünde,, az olan köfteleri çıkardım....ve derken aklıma kaşarlı bir köfte yeme fikri geldi....ama içinde patateste olmalı....ve kuru olmasın birazda soslu olsun...ama salçalı değil....

gelen fikirlerimle beraber işe koyuldum...

güveçler çıktı, patatesler doğrandı kızardı...pay edildi...köftelerde az kızardı pay edildi...domatesten bir sos hazırlandı üzerlerine gezdirildi...biber ve fırına ver...biraz beklet kaşar rendele....son dakikakalarda ortaya getir...nefiss kaşarlı köfteli patatesli güvecimiz hazır...

öyle son dakika hazırlandı ki , fotoğrafların bir kısmını telefonumla çektim zaten havada ışık falanda kalmamıştı o yüzden biraz karanlık biraz küçük olabilir fotolar...

tadı nefis oldu....illaki buna benzer tarifler yapıp yemişsinizdir....akşama ne yapsamın cevabıdır kendisi....;)

güveçte kebap
köfteli kaşarlı güveç

köfteli kaşarlı güveç nasıl yapılır?

kebap tadında köfteli kaşarlı patates.

malzemeler...

  • 12 adet köfte( kıyma ,ekmek içi,yumurta,tuz p.biber,k.biber)
  • 5 adet patates
  • 3-4 adet biber
  • 3-4 adet rendelenmiş domates
  • bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
yapılışı....
  1. patatesler kızartmalıktan biraz daha kalın doğranır ve yağda kızartılır...
  2. güveç kaplara pay edilir..
  3. köftede yağda kızartılır  patateslerin üzerine eklenir..
  4. biberde aynı şekilde ..
  5. domatesler rendelenir zeytinyağda suyunu salana kadar az pişirilir..zaten hemen sulanıyor çok pişirip suyunu çektirmeyin...tuz ilave edilir..
  6. sosda diğer malzemeler üzerine pay edilir....
  7. 200 derece önceden ısıtılmış fırında biraz pişirilir...(zaten piştiği için sos ile karışmaları yeterlli..)
  8. fırından çıkarmadan önce fırını kapatarak rendelenmiş kaşar peyniri hepsinin üzerine serpilir..fırının sıcağında hemen eriyecektir...
  9. soğutmadan kaşarlar donmadan ikram edilir...
  10. herşeyini önceden hazırlayıp son dakika fırınlayabilirsiniz....

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

bu tam benlik bir tarif olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak