tariflerimi pdçse...32....nin ev sahipliğini yapan sevgili arkadaşım renklikurabiyere gönderiyorum...kolay gelsin arkadaşım.....
ne zamandır aklımda bu kurabiyeleri yapmak vardı.....
çok eskilere gitmeye gerek bile yok....bırakın çocukluğu ,şimdilerde bile sıkılmadan bıkmadan alıp yiyorum ben bu pufları.......
geçenlerde pazarda gezerken marshmallow ,köpük,kaymak tarzı bişey gördüm.....hepinizin bildiği bir tattır eminim.....hani eskiden bakkallarda adi külahlara doldurulan ve dondurma diye yutturulan kremalardan....mış ..alınca anladım......boğazımı alev alev yakınca nasıl değerlendirsem diye düşündüm ve bu puflar aklıma geldi.....
içindeki krema başarısız bir krema olunca haliyle puflarda başarız oldular...denemeyin....güzel değillerdi..şekli bire bir aynı oldu ama....size tavsiyem gerçek marshmallow tarifi ile denemeniz...
etipuflardan istediğim sonucu alamayınca yine yabancı bir sitede gördüğüm (şimdi hatırlamıyorum adresini) bardak bastırma tekniğini (bu ismide ben uydurdum..gerçekte böyle bir teknik yok) uygulamak istedim...aynı kurabiye hamurunu kullanarak......
gayet başarılı bir lezzet oldu.....içindeki çikolata eriyip heryeri mahveder sanarak az koymuştum...dışarı taşma yapmadı.....daha fazla iç konulabilir bence.....çikolatanın bütün hamura nasıl yayıldığına bakın.......bence süper bir teknik...bardak bastırma tekniği.......
önerilerimi aşağı yazacağım zaten.....
pudingli kurabiye tarifi.....asıl tarif bu.....kısa sürede hazırlanan ve bisküvi tadında çıtır çıtır kurabiyeler.......
malzemeler......PUDİNGLİ KURABİYE....
- 1 paket yumuşamış margarin....
- 1 paket toz puding....
- 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık veya daha az...
- 1 paket kabartma tozu....
- aldığı kadar un....
- kakaolu ve fındıklı sofra çikolatası
- renkli şekerler....
- pazardan alınan uyduruk marshmallow
- kurabiye malzemeleri yoğrulur..bi kaç dakika dinlendirilir....
- isteğe göre şekil verilir....ben bisküvi şeklini tercih ettim....
- biskrem için ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır....
- biraz açılıp içine çikolata veya fındık kreması konulur ve tekrar kapatılır.....
- fazla eğip bükmeden yuvarlanır...üzerine su bardağı ile yavaşca bastırılır.....
- yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.....
- önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişirilir.....
- isteğe göre üzerine eritilmiş çikolata dökülür....
- etipuflarda ise düz pişirilmiş kurabiye üzerine yukarda anlattığım krema sürülür ve hertafı renkli şekere bulanır.....
- 1.bu kurabiye hamurunu muzlu puding ile yaptım.....tadı hiç belli olmadı....kakaoluda denemiştim...gayet güzel olmuştu......hanımeller tadında çok güzel bisküvi diyebiliriz...
- 2.fırında çok tutmadım....zaten kabarmıyorlar...elimi üzerine bastırdığımda hala yumuşaklarken alıyorum...çıkınca yine sertleşiyor......
- 3.şeker hamurlu kurabiye yapmak isteyenlere uyan bir tarif...nasıl koyarsanız öyle alıyorsunuz.....şekli bozulmuyor.....
- 4.etipufları denemeyin.....dediğim gibi iç kreması kötüydü....bence bu şekli sert çırpılmış kremşanti ile yapsanız daha hoş olur......hemde kurabiye kremşantinin nemini biraz çekerek tam bir etipuf yumuşaklığına gelir......ben şekil önerisi olsun diye ekledim.....