25 Aralık 2008 Perşembe

PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ VE ETİPUF,BİSKREM BENZERİ KURABİYELER...


tariflerimi pdçse...32....nin ev sahipliğini yapan sevgili arkadaşım renklikurabiyere gönderiyorum...kolay gelsin arkadaşım.....


ne zamandır aklımda bu kurabiyeleri yapmak vardı.....

çok eskilere gitmeye gerek bile yok....bırakın çocukluğu ,şimdilerde bile sıkılmadan bıkmadan alıp yiyorum ben bu pufları.......

geçenlerde pazarda gezerken marshmallow ,köpük,kaymak tarzı bişey gördüm.....hepinizin bildiği bir tattır eminim.....hani eskiden bakkallarda adi külahlara doldurulan ve dondurma diye yutturulan kremalardan....mış ..alınca anladım......boğazımı alev alev yakınca nasıl değerlendirsem diye düşündüm ve bu puflar aklıma geldi.....

içindeki krema başarısız bir krema olunca haliyle puflarda başarız oldular...denemeyin....güzel değillerdi..şekli bire bir aynı oldu ama....size tavsiyem gerçek marshmallow tarifi ile denemeniz...



etipuflardan istediğim sonucu alamayınca yine yabancı bir sitede gördüğüm (şimdi hatırlamıyorum adresini) bardak bastırma tekniğini (bu ismide ben uydurdum..gerçekte böyle bir teknik yok) uygulamak istedim...aynı kurabiye hamurunu kullanarak......

gayet başarılı bir lezzet oldu.....içindeki çikolata eriyip heryeri mahveder sanarak az koymuştum...dışarı taşma yapmadı.....daha fazla iç konulabilir bence.....çikolatanın bütün hamura nasıl yayıldığına bakın.......bence süper bir teknik...bardak bastırma tekniği.......

önerilerimi aşağı yazacağım zaten.....

pudingli kurabiye tarifi.....asıl tarif bu.....kısa sürede hazırlanan ve bisküvi tadında çıtır çıtır kurabiyeler.......

malzemeler......PUDİNGLİ KURABİYE....
  • 1 paket yumuşamış margarin....
  • 1 paket toz puding....
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık veya daha az...
  • 1 paket kabartma tozu....
  • aldığı kadar un....
İÇ MALZEMELERİ....(biskrem)
  • kakaolu ve fındıklı sofra çikolatası
etipuf için......
  • renkli şekerler....
  • pazardan alınan uyduruk marshmallow
YAPILIŞI.....
  1. kurabiye malzemeleri yoğrulur..bi kaç dakika dinlendirilir....
  2. isteğe göre şekil verilir....ben bisküvi şeklini tercih ettim....
  3. biskrem için ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır....
  4. biraz açılıp içine çikolata veya fındık kreması konulur ve tekrar kapatılır.....
  5. fazla eğip bükmeden yuvarlanır...üzerine su bardağı ile yavaşca bastırılır.....
  6. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.....
  7. önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişirilir.....
  8. isteğe göre üzerine eritilmiş çikolata dökülür....
  9. etipuflarda ise düz pişirilmiş kurabiye üzerine yukarda anlattığım krema sürülür ve hertafı renkli şekere bulanır.....
ÖNERİLER.....
  1. 1.bu kurabiye hamurunu muzlu puding ile yaptım.....tadı hiç belli olmadı....kakaoluda denemiştim...gayet güzel olmuştu......hanımeller tadında çok güzel bisküvi diyebiliriz...
  2. 2.fırında çok tutmadım....zaten kabarmıyorlar...elimi üzerine bastırdığımda hala yumuşaklarken alıyorum...çıkınca yine sertleşiyor......
  3. 3.şeker hamurlu kurabiye yapmak isteyenlere uyan bir tarif...nasıl koyarsanız öyle alıyorsunuz.....şekli bozulmuyor.....
  4. 4.etipufları denemeyin.....dediğim gibi iç kreması kötüydü....bence bu şekli sert çırpılmış kremşanti ile yapsanız daha hoş olur......hemde kurabiye kremşantinin nemini biraz çekerek tam bir etipuf yumuşaklığına gelir......ben şekil önerisi olsun diye ekledim.....
AFİYET OLSUN.....

19 Aralık 2008 Cuma

TAHİN PEKMEZLİ SÜPRİZ MUFFİN

öncelikle tarifimi sevgili arkadaşım çapankızımutfaktanın ev sahipliğini yaptığı pdçse..31..e göndermek istiyorum.....canım arkadaşım kolay gelsin.......


geçen gün başıma gelen bir olaydan bahsedeyim hemen......

anlattığım zaman aman benim başıma gelmesin diyenlerimi duycam yoksa aaa benimde başıma böyle bişey gelmiştilerimi duycam bakalım.........bence ikiside olacak.......

bayram dönüşü canım annemin yoğurt çorbası yapmam için bana hazırldığı yoğurtlu,nohutlu,yarmalı ve fasulyeli karışımı aldım elime......beş kg.su şişesi içine hazırlamıştı...yolculuk sırasında akmasın diye......

sabah saat 10 civarı.....ilk defa yemeğimi erkenden yapıp akşama kadar rahat oturma düşüncesine kapılmıştım.....ve ailecek çok sevdiğimiz için yoğurt çorbası yapmaya karar verdim...

havalar soğuk olduğu için balkona koymuştum karışımı.....aldım....şişenin kapağını biraz çevirdim.....kapağı tam açmamıştım.....kenarlardan yoğurtlar volkan gibi kaynamaya başladı.....önce çok üzüldüm ..çünkü yoğurt boşyere akıyordu....yazık oldu diye içimden geçirdim....

kapağı biraz daha açayımda havası daha çabuk gitsin dedim.....çevirrdiiiimmmm.....ve kapak artık elimde değildi........bidon resmen patladı......ilk önce gözlerimi açmaktan koktum......kapakla beraber tavana yapışan yoğurtlu karışım kafama pıt pıt pıt diye düşüyordu......gözlerimi açtığımda bütün mutfak nohutlu fasulyeli ve yarmalı karışımla mahvolmuştu......

tavan,perde,halı ,avize,mutfak dolapları,fırın daha nereler.......çok kötü bir andı....yemeğimi yapaıp rahat oturma düşüncesi yerini akşama kadar mutfak temizliğine dönüşmüştü......5 saat sonra çıkabildim.....bidonun yarısı gitti....eh merak edenlere söyliim....yoğurt çorbamı yinede yaptım...

işte böyle....yoğurt güneşi gördükçe asitlenmiş.....dikkatli olun.....mutlaka geniş bir kabın içerisine kapağı az açarak içindeki havayı boşaltmaya çalışın.....

geçelim tarife......12 li muffin kalıbı için....

malzemeler....
  • 1 adet yumurta.....
  • 1 çay bardağı şeker....
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin....
  • 1 çay bardağı süt....
  • 1 çay bardağı karıştırılmış halde pekmez-tahin karışımı...
  • 3 çay bardağı kadar un...
  • 1 paket kabartma tozu.....
  • 1 paket vanilya....
  • üzeri için susam.....
içi için......
  • 1 poşet kremşanti.....
  • bir su bardağı süt.....
yapılışı......
  1. yumurta şeker çırpılır...diğerleride eklenerek karıştırılır...
  2. yağlı kağıt konulmuş muffin kalıplarına dökülür..
  3. üzerine susam serpilerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
  4. soğuduktan sonra muffinlerin üzerinden kapak kesilir.....
  5. içi çay kaşığı yardımıyla boşaltılır......
  6. çırpılmış kremşantiye muffinlerin içinden çıkarılan kek parçaları ufalanır....
  7. şantili karışım boşaltılan muffinlerin tekrar içine doldurulur...
  8. kapakları kapatılır......
  9. üzerine ister çikolata sosu ister reçelli sos gezdirilir.....
not....kendinizin yapıp sevdiği bir muffin tarifi ilede aynı süprizi yapabilirsiniz....ben bu muffinleri pekmezli tahinli diye yaptım....artanlarıda bu şekilde süpizledimki değişiklik olsun...sade muffinlerlede daha lezzetli olacağını düşünüyorum....

15 Aralık 2008 Pazartesi

SEBZELİ SUCUK...YE#40 ETKİNLİĞİ....

bu bayram, hala büyümediğime karar verdim......

sürekli şeker yedim...bayramlık aldım ve sevindim.....giymek için sabırsızlandım.....el öptüm,harçlık topladım......paramı ziyan etmedim, sakladım......saydım saydım saydım.......sayma eksilir derdi büyüklerim.....ben yinede meraktan duramadım....

bayramımı Ankara'da geçirdim...bütün akrabalarımı gördüm.....çok güzel bir tatil geçirmiş oldum...ama zaman çok hızlı geçti..sanki hiç gitmemiş gibiyim.....şimdiden özledim.....

etkinliğe geçecek olursam , bu ayki etkinliğin anlamı çok büyük.....canım esramızın anısına....mekanın cennet olsun diyorum ve onun anısına bu etkinliği yürüten ninoma çok teşekkür ediyorum..kolay gelsin canım.....

çok özel bi tarif olmasada bu etkinliğe katılmayı çok istedim.....

malzemeler......
  • 4 adet küçük patlıcan
  • 3 farklı renkte dolma biber
  • 1 adet mangal sucuk
  • tuz
yapılışı.....
  1. patlıcanlar ocak üzerinde çevirerek közlenir....
  2. soyulup doğranır.....tuz ilavesi ile tatlandırılır.....
  3. az sıvı yağda uzun uzun doğranmış renkli biberler kızartılır.....
  4. patlıcanların üzerine konulur....
  5. yine uzun uzun doğranmış sucuklarda yağsız kızartılarak biberlerin üzerine eklenir....

3 Aralık 2008 Çarşamba

KAŞARLI MANTARLI PİLİÇ SARMA


merhaba arkadaşlar....

bizim evde en çok et olarak tavuk tüketilir.....farkettimki çok yememe rağmen değişik bir tarif uygulamıyorum......

haşlayıp pilav yapmada,fırın poşetine patatesle doldurmada ve sotesini yapmaktan daha ileri gitmemişim...

kısa sürede hazırlanan ve çok lezzetli olan bu yemeği hepiniz biliyorsunuz.....benimde arşivimde bulunsun bakalım......

malzemeler....
  • iki adet tavuk göğsü(inceltilmiş)
  • 7-8 adet mantar....
  • iki kalın dilim kaşar peyniri.....
  • tutturmak için kürdan
  • kızartmak için az tereyağ
  • süslemek için renkli sarı dolma biber,domates,maydonoz...
yapılışı.....
  1. öncelikle mantarlar doğranır tereyağında az kavrulur....ayrı bir kaba alınır...
  2. tavuk göğüsleri inceltilir ,tuz ile tatlandırılır....
  3. ortasına mantar konulur,kaşar konulur ve sarılır.....
  4. açılmaması için kürdanla sabitlenir.....
  5. mantarları kavurduğumuz kızgın tereyağın içinde çevirerek kızartılır....
  6. yine aynı yağın içinde uzun şeritler halinde doğranan dolma biber kızartılır....
  7. isteğe göre domatesle ve maydonozla süslenerek servis yapılır....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak