31 Mart 2008 Pazartesi

ELMALI PASTA

merhaba arkadaşlar......

şu aralar çoğu blogcu arkadaşalrım gibi sayfamı fazla güncelleyemiyorum.......sebeplerim var.....
elimde tarif bitti biiiiir........
havalar düzeldikçe ev işlerim arttı ikiiiiiii........
daha sayayım mı?

normalde bir insan bişeyi saymaya başlar.....ikiye kadar sayar veyada bildiği kadar sayar......sonrada sayacak maddesi kalmayınca daha sayayım mı diye söylenir...........

bu durumda size düşen görev tamam say devam et olmalıdır......karşınızdaki insanın yerin dibine girdiğini görmenize sebep olur bu son madde.........zaten sayacak bir şey kalmamıştır....neden daha sayayım mı der belli değildir.......

siz siz olun insanların size daha sayayım mı dediğinizde say demesine karşılık en az iki adet maddeniz kalsın ne oluuuur ne olmaaz........

(ne kadar saçma bir konuya değinmişim.......bazen kafamdaki düşünceyi yazıya dökmekte o kadar zorlanıyorum ki)

bugün rüyamda neler gördüm neler....... teyzemin evindeymişim........büssürü insan var......kalabalık.........pastalar börekler peynirli pideler..........elimde bir fotoğraf makinası dolanıp duruyorum..........servisler yapılıyor.....korkuyorum çekemiycem diye.....tabakta çekmek istemiyorum...şöyle tane hesabı çeksem diye düşünüyorum ama olmuyor...........çekemiyorum....

hemde değişik şeyler var.....bloglarda görmediğim şeyler..rüyamın uydurmasyonları.....ismini soruyorum adlarıda değişik......mutlaka bloğa koymalıyım diyorum ama maalesef.....

sonra birgün geçmiş oluyor nasıl oluyorsa........teyzeme gidiyorum ve dünden malzeme kalmış oluyor......ama yarı yenik,yarı dökük halleriyle........yinede çekemiyorum.........sonrada bitiyor........

ne kötü oldum bilemezsiniz.........bu blog bana kafayı yedirtcek.........makinasız biyere gidemez oldum.....telefonum yetmiyormuş gibi.........zaten evde başka kanapeye geçecek olsam en az iki kumanda ,bir telefon toplanıp geçiyoruz.........şimdi birde makinamız çıktı..........

neyse rüyamda çekemedim ama sevgili arkadaşım duygunun davetinde bu güzel pastayı çekebildim..........duygu bizim için daha neler neler yapmıştı......ben tatlıcı olduğum için bunu kaptım........yeşildomatesimde başka bişey........aynı yerde oturuyoruz biliyorsunuz.........

buyrun duygumun güzel pastasına.........





malzemeler...........
  • 1 adet kakaolu pastaban
  • 1 paket dr.oetkerüzümlü-elmalı gourmet puding
  • 1 poşet krem şanti
  • elma/kuru üzüm
  • ceviz/tarçın
  • meyve suyu
yapılışı..........
  • pastaban meyve suyu ile ıslatılır.puding tarifine göre pişirilir.(içine elma rendesi,kuru üzüm ve ceviz-tarçın karışımı eklenip pişirilirse daha lezzetli oluyor)
  • sıcak puding pastaya dökülür.
  • üzerine elma dilimleri konur.
  • pastanın üst katına da az kakao eklenerek çırpılan sade krem şanti sürülür.
  • isteğe göre süslenir

26 Mart 2008 Çarşamba

KIYMA SOSLU PATATES SALATASI......

merhaba arkadaşlar.......

sevgili arkadaşım yemekgüncesinin etkinliğine bu güzel tat ile katılmak istedim.........arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.....

en sıkıldığım konu gelen misafirime hangi salatayı yapacağım.....ve diğer yaptıklarımla uyuşup uyuşmaması......hatta gelenlerin yemediği bir şey varmı...mesela maydonoz gibi........

kafamda önceden tasarlarım......tatlı.....tamam......tuzlu ......tamam......salata......?...?....?
hep bu hale düşerim.......kısırı geçen yapmıştım.......makarna salatsını şunlarda yedik.......mercimek salatası ....cık.....o sevmiyo pek.........

eee nolcak bu durumda.......herkesin sevebileceği,börek tadında bir salata tabiki.......

işte tarifi.......lezzetli oluyor.........tabi disalce bir tarifle.........patates sağolsun.....her zaman bayılarak yiyoruz...........

dilimli halini koyamadım.......patates biraz parçalandı...sebebi çok haşlanmış olmasıydı....tadı harikaydı ama........yine yapacağım ve dilimli halinide eklerim o zaman......

malzemeler.......
  • patates.....
  • kıyma.....
  • tuz....baharat......
  • salça.....
yapılışı.........
  • patatesler az haşlanır.....rendelenir........tuzla karıştırarak borcama bastırılarak konulur...
  • sıvı yağda ,kıyma baharat ve salça ile kavrulur......
  • patateslerin üzerine serilir.........
  • 180 dercede fırında biraz kızartılır.......
NOT........ASIL TARİFTE KIYMALI İÇE SOĞAN,BİBER VE DOMATESTE EKLENİYORDU.....AMA YUKARDA BELİRTTİĞİM GİBİ BEN SOĞAN YEMEZSEM,ARKADAŞ DOMATES YEMEZSE BİZDE BÖYLE YAPARIZ........KEL PATATEEEESSSSS........

23 Mart 2008 Pazar

HAZIR REVANİ.........

merhaba arkadaşlar......

bir haftaya yakındır ne yapacağımı bilemedim......bloğa koyacak bir tarifte yapamadım.........eklesem tarifim yok, eklemesem olmuyor.........

ne yapayım bari ben tarif yapana kadar buda burda süs niyetine dursun dedim..........etkinliklere hele hiç yetişemiyorum..........o kadar çok ki şu anda......

görüntüsünü pek beğenmediğim ama tadını çok sevdiğim bir tatlı........geçtiğimiz ramazandan kalma......yaaaa arşivlere kaldık gördün mü?

kekstra kalıplarımda yapmıştım......çok şirin olmuşlardı.......ama gelin görün ki......o zamanlar pek vakit olmadığı için iyi bir fotoğraf çekememiştim..........

işte hazır ama servis önerisi tatlım......

malzemeler......
  • 1 poşet Dr. Oetker Revani
  • bir poşet krem şanti
yapılışı........
  • revani tarifine göre hazırlanır.......(ki ....utanarak yazıyorum.....hazıra konunca insan bozuluyor)
  • şantide tarifine göre hazırlanıp şerbetlenip,soğuyunca ortalarına şanti sıkılır.....

18 Mart 2008 Salı

PATLICAN TAVA

merhaba arkadaşlar.....

şaşkın şaşkın dolaşıyorum evde......mutfağa giriyorum yapacak bişey bulamıyorum.......odaları geziyorum.........sonrada pc nin başına tekrar oturuyorum........burdada ne yapcağımı bilemiyorum........

arkadaşları geziyorum........tarif eklesem mi diye düşünüyorum......kendimi yorgun hissedip tekrar bırakıyorum.......

en sonunda bu kararsızlığımı bloğa yazayım hemde yazacak bişeyler bulurum diye oturdum yine başına.......

patlıcan en sevdiğim sebzelerdendir.......helede patatesle buluşturunca yeme yanında yat.....

kızartma işleminden geçmediği içinde bu yemekte karar kıldım.........lafı uzatacak halim yok.....
zaten uyduruk bir yazı yazsam sizde sıkılacaksınız......en iyisi tarif........çok lezzetli oluyor.......

yamayı unutmuşum.......bu yemeği aslında elbistanda gördüm..........hanımlar evde tepsiye hazırlıyorlar.......sonrada mahalle fırınına gönderiyorlar..........yalnızca ordan ekmek alarak ücretsiz bir şekilde fırında pişiriyorlar............güveç türü yemekleride fırına gönderebiliyorlar.....ne güzel bir uygulama dimi..........bizim burda fırınlarımız bu hizmeti vermediği için evde yaptım.........


malzemeler........
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 4-5 adet domates
  • istediğiniz kadar,çok küçük doğranmış kuşbaşı
  • tuz
  • sıvı yağ
  • bir çay bardağı su
yapılışı...........
  • malzemeler küçük küpler halinde doğranır.......
  • yağ ve tuzla harmanlanır.......
  • tepsiye konulur......
  • üzerine bir çay bardağı su gezdirilir......
  • folyo ile kapatılarak 200 derecede ara sıra kontrol ederek fırında pişirilir..........
not: çok hafif bir yemek oluyor........etler küçük dorandığı için pişiyor merak etmeyin......çok sulu bir yemek olmuyor...daha çok yaz yemeği.........pilavın yanına güzel gidiyor.....afiyet olsun ....

15 Mart 2008 Cumartesi

TERAYAĞLI POĞAÇA......pdçse...18....

merhaba arkadaşlar......

bu seferki etkinliğimizin sahibesi güzel tarifleri olan güzel arkadaşım kadınınmutfağı.......daveti için çok teşekkür ediyorum......kolay gelsin .......

günler hızla geçiyor......dün doğmuştum bugün büyüdüm bile.........benimle birlikte bütün insanlarda bir gün daha büyümüş oldu.......

çocukken, yıl başı olunca doğum günüm zannederdim.........sevinirdim......9 isem 10 oldum derdim herkese........şimdi ise doğduğum aydan bile kaçar oldum.......artık 27 yaşındayım.....açıkcası 20 yaşıma kadar ağır ilerleyen saatler şimdi her akrep hareketinde yıl atıyor sanki........

hiç büyümeyecektim.......büyüsemde evlenmeyecektim.....annemlere bakacaktım sözde....zamanın getirdiği şeylere engel olamıyoruz...........şu ana kadar yaşadıklarımdan memnunum Allaha şükür...........ve bu zaman hep böyle devam edecek.....

sizlere tarifini yeşildomatesten aldığım ve bayılarak yediğim bir poğaça tarifi vermek istiyorum....
biliyorsunuz beğendiğim ve beğenmediğim şeyleri genellikle yazıyorum....çok beğendiklerimi ise bayıldım diyorum.....

denemenizi tavsiye edebileceğim bir tarif......belkide biliyorsunuz ama yazayım....arşivimde kalsın.....

malzemeler......
  • 150 gr terayağı(YUMUŞAK)
  • bir çay bardağı yoğurt
  • iki yumurta
  • iki paket kabartma tozu
  • un...
  • tuz
yapılışı..........
  • bütün malzemeler karıştırılır..
  • yumuşak bir hamur elde edilir...
  • unu fazla koymamaya dikkat edilir..
  • simit şekli verip..üstüne yumurta sarısı ve çörek otu sürerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir...
not::
  • ben simit şekli verdim ama o kadar güzel kabarıyor ki yuvarlak yapmışım gibi durmuş.....
  • ayrıca istediğiniz kadarını yapıp kalan hamuru dondurucuya atablirsiniz...
  • 15 gün sonra hamuru çıkardım ve aynen bişey olmadan harika kabardı.........
  • yumuşacık oluyor......mayalı hamuru aratmıyor.........

14 Mart 2008 Cuma

AMANINDA KİMLER DOĞMUŞ..........

merhaba arkadaşlar......

bugün benim doğum günüm.........

canım arkadaşlarım bana süpriz yapmışlar......bu operasyona katılan arkadaşlarım sizinde yakından tanıdığınız yeşildomates
tarifleriyle bizim bloglarımızı şenlendiren ama blogları olmayan bitanecik Duygu'm,Elif'im ve Esma'm..........

beni ne kadar mutlu ettiniz anlatamam........sizlere çok teşekkür ediyorum.........

mutluluk ve üzüntüyü bir arada yaşadığım bir hafta geçirdim........hafta başında duyduğumuz acı bir haberle ankaraya gittik......canım arkadaşım yeşildomatesin bloğundada belirttiği gibi dedem vefat etti.........Allah rahmet eylesin..mekanı cennet olsun......adımı sen koymuştun.......hayırlı kadın ,salih kadın manasına gelen saliha ismini bana vermiştin.........Allah senden razı olsun dedecim.........inşallah seninde istediğin gibi adıma layık bir hayat sürerim.........

işte böyle sevinç hüzün bi arada....arkadaşlarımın yaptığı bu güzel süpriz moralimi yerine getirdi....tekrar teşekkür ediyorum........sizleri çok seviyorum........

işte bana gelen hediyeler...........



bu güzel hediyelerde yetmezmiş gibi büssürü yiyecek yapmışlar........pasta almışlar......güzel bir sohbet eşliğinde (çocuklarında curcunasında) eski doğum günlerini konuştuk.......maytaplı pastada biz mutfaktayken çocuklar tarafından parmaklanmış.......ama yetiştik........

tekrar tekrar bu güzel gün için teşekkürler............

10 Mart 2008 Pazartesi

PORTAKAL SOSLU SÜNGER KEK


portakallı nefis kek

merhaba arkadaşlar.....

on ve onbeş yaşlarım arasında hep aynı kek tarifini bilirdim........yoğurt ile yapılanı......birde o zamanlar hep ev yapımı yoğurtlar olduğu için kimi kek içini çekmezdi......kimisi ekşi olurdu.......kimisi ise kabarmazdı.............

yaş pasta hastasıydım.......sıradan kekler beni kesmezdi........zaten annem pek kek yapmazdı......başkalarında yediğimde ise yukarda saydıklarımla karşılaşırdım.......

çok kabaran kek kıymetli olur kimisine göre.......mesela ben çok kabarmış keki sevmem......bence malzemeden kaynaklanıyor........kab.tozunu çok koyarsan,malzemeyi iki katı yaparsan veyada az yapıp küçük kalıpta yaparsan kabarmamak gibi bir lüksüde olmaz kekin...........

artık keki çok seviyorum....zaten o kadar çok çeşit çıktı ki,yani evdede terli türlü çeşitlerini yaptığımız için acayip alıştım........

yukardaki keki o kadar çok beğendim ki anlatamam........harika sünger gibi keki vardı.......üzerine gezdirilen sos çok güzel bir tat vermişti.......nefisti yani.........belkide benim damağıma lezzetli geldi bilemem ama mutlaka deneyin..........portakallar bitmeden hemde.........



portakallı kek


kimden mi aldım?........sevgili baharca arkadaşımın bloğundan aldım.......iyiki denemişim.......tarif için teşekkürler canım.......

malzemeler.........
  • 4 adet yumurta
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı un
  • 1 paket kab.tozu
  • 1 portakalın suyu
sosu için............
  • 3 portakalın kabuğu ve suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker
yapılışı...........
  • kek malzemeleri çırpılır.......
  • yağlanmış kare borcama dökülür.......
  • önceden ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişirilir........
  • sos için portakal kabukları rendelenir.........suyu sıkılır.......
  • şekerde eklenerek ,ocakta köpük köpük olana,portakal kabukları yumuşayana kadar kaynatılır.......
  • kekin üzerine dökülür..........
afiyet olsun.........
NOT:::SOS İÇİN PORTAKAL SAYISINI ARTIRABİLİRSİNİZ..........

7 Mart 2008 Cuma

MİNİ PASTALAR.......P.D.Ç.S.E.....17.....

merhaba arkadaşlar......

dün sabah bu pastanın yerinde salata duruyordu......başka bir etkinlik için yapmıştım.....ama yayınlanmaması gerektiğini öğrenince hemen kaldırdım............hani salatayı görüpte nerde diyenler için yazmak istedim.........

bu seferki çay etkinliğimizin sahibesi sevgili arkadaşım sefertası........kendilerinin harika tarifleri vardır söyliim........davetinden dolayı teşekkür ediyorum........

sık sık beğendiğim tariflere taktığımı söylüyorum......mini pastalarda onlardan biri oldu.......gerek tadı,gerekse ikramı çok güzel oluyor.......diğer mini pastam burda....

nedense bugün içimden yazı yazmak gelmiyor........beynim durmuş gibi.......en iyisi malzemelere geçmek......

malzemeler.......

kek......
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kab.tozu
  • 1 paket vanilya
kreması.......
  • 1 paket kakaolu puding......
  • süt
dış süslemesi.......
  • fındık içi......
  • muz......
  • damla çikolata......
yapılışı........
  1. kek malzemeleri çırpılır......arzu ettiğiniz yuvarlak veya kare tepside(borcamda) pişirilir.....
  2. puding tarifine göre hazırlanır.........
  3. kekten su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir.......
  4. kesilen yuvarlaklarda ortasından ikiye bölünür.......
  5. alt katlara önce reçel sonra krema sürülür......
  6. diğer katlar üzerlerine konulur........
  7. kekin hertarafı pudingle kaplanır ve kenarları fındığa bulanır.......
  8. üzeri muz ve damla çikolata ile süslenir........
(hazır kekte kullanabilirsiniz)

4 Mart 2008 Salı

PATATES TAVASI

 patates tava

merhaba arkadaşalar.....

hava harika.....güneş çıkmış.......evime girecek açık pencere arar gibi......(ben bu anı daha önce yaşadım galiba.....geçen senede buna benzer bir yazı yazmıştım)

havanın güneşli olması çamaşırın dışarda az bir sürede kuruması demek oluyor.......ve ben buna bayılıyorum........

güne daha dinç başlıyorum.......gözlerim fıldır fıldır oluyor......uykum yok....daha ne isteyeyim......güzelde bir kahvaltı keyfi yapıyorum........iş yapmak hiç bu kadar zevkli olmuyor....

bakalım mart ne zaman kapıdan baktıracak.......sonra nisan yağmurları......karadeniz kıyısının arayıpta bulamadığı bir an.........sonra mayıs ve gelsin yaaaaazzzzz.......

yaz mevsiminin en sevmedim tarafı sıcaklarda ne giyeceğim......hırka giymeyi seven biri olarak yazın bu isteğimi yerine getiremiyorum........onun için şiddetle baharı tercih ediyorum..........

mis gibi bir sabaha mis gibi bir kahvaltıya girelim mi?
patates tavası huzurlarınızda o zaman.........

patates tavası1

malzemeler.........
  • 3-4 tane patates......
  • 2 yemek kaşığı kadar un........
  • 2-3 tane yumurta.......
  • tuz,baharat.........
yapılışı.........
  • patatesler yuvarlak şekilde doğranır........
  • un ve tuz ile karıştırılır........
  • sıvı yağ dökülmüş tavada arkalı önlü pişirilir.......
  • pişmeye yakın yumurta baharatla çırpılır........
  • ve pişen patateslerin üzerine dökülür.........
  • yumurtada pişince afiyetle yenir.........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak