15 Eylül 2008 Pazartesi

TAVADA PİZZA TARİFİ...

 

merhaba arkadaşlar....

öncelikle bu leziz tarifi etkinlik sahibi olan gelibolu17/midedenkalbe arkadaşıma gönderiyorum......kolay gelsin arkadaşım.........başarılar diliyorum sana.....

sizlere tayin çıktı dedim daha da gelişmelerden bahsetmedim......bandırmaya gittik...evimizi tuttuk......şimdi diyeceksiniz niye ikinci defa tayin......

şimdi gönene tayinimiz çıktıktan sonra milli eğitim anadolu liselerinede başvurmamız için bize fırsat verdi.......bizde bu fırsatı değerlendirelim dedik.......çünkü gönende eşim okuluna gidebilmek için günlük 40 km. gitmesi gerekiyordu.......gittiği yerdede ev bulmamız imkansızdı.......bu şekilde yaşamaktansa bizde bu tayin hakkını kullanalım dedik.........

başvuru hakkımız doğduğu zaman hemen balıkesirin ilçelerini gezdik.....aslında burhaniye çıksın istiyorduk...sakin sessiz biyerdi....tercihlerimizin içinde edremit,bandırma ve yine gönen'in içi vardı......kısmetimiz bandırmadaymış.......biraz kalabalık bi şehir ama alışırız sanıyorum.....

Allah izin verirse bu çarşambaya kadar taşınmış olacağız......internet bağlanana kadar bir tarif daha eklemek ve sizleri olaylarla ilgili bilgilendirmek istedim.......merak etmeyin bu sefer çok yorulmayacağım......evden eve nakliyatla anlaştık...hemde çok uyguna.....ramazan olması biraz zor gibi görünsede açken daha güzel iş yapıldığını biliyorum........sizleri özleyeceğim.....bir iki gün daha bu pc nin başında olacağım.......

teflon tava pizzası


bu güzel tavada pizza tarifini sevgili arkadaşım fundacım yani defneyle birlikte den aldım........gerçekten nefis ,pratik bir tarif.......teşekkürler fundacım tarif için.......tadına bayıldım doğrusu........

tarifi aynen yazıyorum......
MALZEMELER: 1 PORSİYON (siz kişi sayısına göre ölçüleri arttırabilirsiniz.fincan ,türk kahvesi fincanıdır...)
  • 1 tane yumurta,
  • 1 fincan yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 3 fincan un,
  • biraz tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
ÜZERİ İÇİN:
  • Sucuk,sosis,
üzerine sürmek için ketçap,
  • kaşar peyniri,zeytin,kekik...
  • ve başka neli yapmak isterseniz
YAPILIŞI:
  • Tüm malzemeleri kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
  • Biraz cıvık bir hamur olacak.Ölçülere uymalısınız.
  • Daha sonra teflon tavayı az yağlıyoruz.
  • Hamurumuzu tavaya dikkatlice tahta kaşık yardımı ile yerleştirip şekil veriyoruz.
  • Üzerine ketçap sürüyoruz.
  • Sonra pizzamızın üzerini arzuya göre hazırlıyoruz.
  • En üstede kaşar peyniri rendeliyoruz.
  • Ocağa alıp ,üzerine de bir kapak yerleştiriyoruz.
  • Kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hazırlaması 5 dk. Pişmesi de fazla uzun sürmüyor,en fazla 10-15 dk da hazır.

9 Eylül 2008 Salı

KAYISI HOŞAFI....PEYNİRLİ EKMEKLER...İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ .....VE...SOBE

merhaba arkadalar.....

bugün o kadar çok anlatacak şey varki.....kısa kısa özetleyeceğim sizlere.......

öncelikle iftar bereketi etkinliği porselen demlik ailesinden canım arkadaşım sevil içinde bulunduğumuz ayla ilgili etkinlik düzenlemiş..bende hoşafla ve kabul görülürse peynirli ekmeklerimle katılmak istedim.....sevilcim sana çok kolay gelsin....nefis bir etkinlik.......

ikinci olarak, bizim yine tayinimiz çıktı.....daha doğrusu biz istedik....şimdide bandırmaya gidiyoruz....bir saatlik uzaklıkta.....bu hafta sonu kısmet olursa taşınacağız.......ayrıntılar daha sonra........tabi ordada internet bağlanana kadar ne yapacağım bilmiyorum......eğer uğrayamazsam sebebim var biliyorsunuz......


üçüncü olarakta sobelendim.....sevgili arkadaşlarım peynir hosmelimi ve minik evim beni ölçmüş tartmış..bu kız sobelenir arkadaş demiş......bende zevkle kabul ettim.....yalnız bişey belirtmeliyim.....ben aynı konudan ocak ayında sobelenmiş ve cevaplarımı yazmıştım...yine tayin işimizin yoğunluğundan dolayı sizlere o cevapları ısıtıp getireceğim....işte eski cevaplarım.....

1.Blog yazmaya ilk defa ne zaman başladım?

........kasım 2006 da başladım....bir yılı geçtim......akşamdı...kenarda sizde açın diyordu...onlar çağırdı bende gittim........iki kişi açtık.......adını disal koyduk.......

2.Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?

........aslında belli bir çizgi sayılır.....aklıma geleni yazmamda bir çizgi değilmidir......ama yemek konusu dışına çıkmamaya çalışıyorum.......
3. Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?

......evet bazen ediyorum....mesela şu an ocaktaki fasulyeme bakmam gerekiyor ama ben yazımı bitirmeden kalkamıyorum......eh birgn bende bir düzene koyarım artık.......
4. Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

......hep normal çizgide kalsaydım belki zor gelebilirdi ama yeni insanlar tanıdıkça,takipçilerim arttıkça ve tariflerim denendikçe sürekli bir değişim içine giriyorum...onun içinde hala zevkli geliyor......
5. Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?

..........blogların başına bişey gelmedikçe yazmaya devam.......zaman ne gösterir bilinmez.....

şimdide tariflerimize geçelim.......
normal zamanda hoşaf yapmak asla aklıma gelmez.....zaten ilk defa bu ramazanda hoşafın eksikliğini hissettim.......galiba havaların sıcaklığından dolayı canım istedi......küçükken hep merak ederdim hoşaf ile komposto arasındaki fark nedir diye....evliliğimin ilk yıllarında yemeğe merak sarınca farkıda öğrenmiş olmuştum.....

belki benim gibi bilmeyenler vardır......komposto taze meyveyle yapılana,hoşaf ise kuru meyve ile yapılana deniliyormuş.......

tarifi değerli arkadaşım klasiktatlardan aldım......tarif için kendisine teşekkür ediyorum....nefisti....tarifi aynen aktarıyorum.......

HOŞAF MALZEMELERİ........

  • 1 Su Bardağı Malatya Kayısısı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 6 Su Bardağı Soğuk Su
  • 1 Adet Tane Karanfil
yapılışı.....
  1. Kayısılar, ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirilecek. Süzgece alınacak ve bir güzel yıkanacak.
  2. Ocak üzerindeki tencereye, 1 Su bardağı kayısı, 1 Adet tane karanfil ve 6 Su bardağı soğuk su katılacak, karıştırılacak.
  3. Ocak ısısı yüksek olacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı hafif aralık bırakılarak kapatılacak.
  4. Ocak ısısı, en düşük konuma getirilecek. Saat'a bakılıp bir yere not edilecek. 30 dakkika sonra kayısılarımız yumuşamış olacak.
  5. 1 Su bardağı toz şeker katılacak ve karıştırılacak.
  6. Tenceremiz, 3 dakika daha kaynatılacak ve ocak söndürülecek.
  7. Hoşafımız, soğumaya terk edilecek.
PEYNİRLİ EKMEKLER.......

yemesini çok sevdiğim bir tariftir bu ekmekler.....dondurucumda mutlaka bulundururum.....en kısa sürede hazırlanabilecek bir lezzet......sahurdada nefis oluyor....ama bol yapın çünkü asla yetmiyor......üzerine başka malzemede koyabilirsiniz......pizzayada çok yakışıyor......

malzemeler.....
  • hamburger ekmekleri
  • peynir
  • maydonoz
  • tereyağ
yapılışı......
  1. hamburger ekmekleri ikiye bölünür.....
  2. üzerlerine yumuşamış tereyağı sürülür......
  3. maydonozlar doğranır,peynirle karıştırılır......
  4. tereyağlı ekmeklerin üzerine eklenir.....
  5. fırının ızgara bölümünde peynirler eriyene kadar pişirilir......

5 Eylül 2008 Cuma

İKİ RENKLİ REVANİ


merhaba arkadaşlar.....

şöyle böyle derken beş gün geçti ramazandan........daha geçen hafta günlerin uzunluğundan bahsederken,şimdi o kadarda acıktırmadı diyorum.......gerçektende günlerin kısa olduğu zamanlar daha çok acıkıyordum sanki.......ayrıca sıcaklardan dolayı susuzluğun çok olacağını zannetmiştim oda olmadı şükürler olsun.....

her ne kadar acıkmıyorum desemde iftar yaklaşınca tatlıyı ,hurmayı,salatayı tabaklara doldurmuş görüyorum kendimi.......hani "acıkan doymam,susayan kanmam sanırmış"o hesap bizimkisi.....

geçen senelerde nasıl yiyorduysam artık yerimden kalkamazdım,midem iki saat boyunca patlayacak gibi olurdu.....bu sene biraz dikkatliyim .....az ve yavaş yiyorum sıkıntı olmuyor.....

tabi bu sene yalnız sayılırım....arkadaşlar yok..davetler yok.......davetlerin en sevdiğim ve merak ettiğim kısmı tatlı kısmıdır......ne kadar doyarsam doyayım tatlının tadına bakmadan asla sofradan kalkmam(kalkmazdım)şimdilerde kendi yaptıklarımı bile yemiyorum....

yinede ramazan tatlısız olmaz.....helede gündüz blog gezmesi yaptığımda tatlılara gözüm düşüyor.....

haa birde şunu demeden geçemiycem....sevgili blogcu arkadaşlarım....sizlere yorum bırakamıyorum.....blogcu yine yapıyor yapacağını........beş altı kez deniyorum ama nafile....ne zaman düzeleceği belli olmuyor......kusura bakmayın.....bence sizde taşının......rahatlığını göreceksiniz......

şimdi tatlıya geçebilirim.....
tarifi sevgili arkadaşım hünerlibayanlardan aldım.......mügede bir kaç tarif vardı.....bende kiminin tarifini kiminin görüntüsünü alarak karma yaptım.......



iki tarifde harikaydı...teşekkürler mügecim tarif için......nefis bir lezzetti.....

işte tarif....
malzemeler.....
  1. 3 Adet Yumurta
  2. 1 Çay Bardağı Şeker
  3. 3 Yemek Kaşığı Un
  4. 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  5. 1 Su Bardağı İrmik
  6. 1 Su Bardağı Yoğurt
  7. 3 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık
  8. 1/2 Çay Kaşığı Karbonat
  9. 1 Paket Kabartma Tozu
  10. 1 Paket Vanilya
yapılışı.........
Şerbeti için;
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3-4 Damla Limon Suyu
üzeri için.....
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı
  • Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
  • Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm.lik bir tepsiye yada 26-30 cm.lik yuvarlak bir kalıba) dökün.
  • 175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin.(yada bardakla yuvarlaklar kesip ,tepside kalan kısma bir tatlı kaşığı kakao ve bir tatlı kaşığı hindistan cevizi ekleyip karıştırarak yuvarlakların üzerine servis yapın...üzerinide ister kaymakla ister cevizle süsleyebilirsiniz)
  • Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
NOT : Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz, çok hoş bir aroma verecektir.

1 Eylül 2008 Pazartesi

TUZLU MUFFİN


merhaba arkadaşlar......

yaklaşık iki aydır tatildeydim.......öncelikle haber vermeden gittiğim için sizlerden özür diliyorum........

şu anda, yine, ara verme psikolojisi ile ne yazacağımı bilemiyorum......... birazcık tatilimden bahsedeyim belki biraz açılırım.......

Gönen'e yeni taşındım bunu herkes biliyor artık........Ankara'ya gitmeme az kalmıştı ki ,kuzenim bize geleceğini söyledi......göneni tanıma şansı doğdu banada........onları gezdirirken bizde gezecektik güya.......ama öyle olmadı tabi...denize gitmeyi uygun gördük.....gönene 20-25 km.uzaklıkta denizkent var.........ismindende anlaşılacağı gibi denize kıyısı olan küçük bir tatil beldesi.......denizi dalgalı ve çok çörlü çöplü........ama deniz isteğinizi bastırıyor yinede.........

sonra ankaraya gittik........eş dost aile ziyaretleri derken tatilin büyük dilimini yemiş oldum.......ve harika bir tren yolculuğu yaptık diyarbakıra..........eşimin ablasını ziyarete gittik.........onlarda yeni taşındılar.......sayelerinde diyarbakırıda görmüş olduk.........tek kelimeyle çok güzel bi yer.......bu kadar modern bir il olduğunu bilmiyordum.........çok beğendik.......

sonra tekrar ankara.........yine eş dost........

gönene dönerkende kardeşimle döndüm........onlarlada çok eğlendik........çanakkaleye gittik......şehitliği gezdik........gönen kaplıcalarını denedik.........fena değildi.......ve yine gönenin meşhuuuurr dondurmalı kolasından içtik......ismini şimdi unuttum........oda fena değildi........işte kendileri........kola veya meyve suyu üzerine dondurma eklenerek yapılan bir içecek......
işte böyle arkadaşlar.....dolu dolu bir tatil geçirdim......bloğumun başına geçecek zamanım hiç olmadı.........misafirler gitti,evler temizlendi derkende ramazan geldi.......bütün müslüman aleminin ramazanı hayırlı olsun.........bereketli olsun inşallah........

gelelim sadede.........ne yazacağım derken işte doldu bile sayfa.........beni merak eden sayfama defalarca gelip mesajlar bırakan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum........iyiki varsınız........

muffinler belki ramazan için iyi bir tarif değil ama biliyorsunuz ki arkadaşlarımdan ayrıldığımdan beri elim kolum soğudu tatlıdan börekten..
Malzemeler :

  • 4 adet sosis
  • 20 adet yeşil zeytin
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı :

  1. Sosis ve zeytinleri doğrayın.
  2. Yumurtaları derin bir kapta yoğurtla birlikte çırpın.
  3. Rendelenmiş kaşar peynirini, doğranmış zeytin ve sosislerle birlikte karışıma ekleyip karıştırın.
  4. Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
  5. Karışımı muffin kalıplarına doldurun.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirin.
  7. Daha sonra muffinleri kalıplardan çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lilypie 6th to 18th Ticker disalin gözünden mutfak